Ostalo

VN Mađarska: Rozbergu pol pozicija

Rozberg22.06
V
ozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, startovaće sa pol pozicije u 11. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja će za Veliku nagradu Mađarske sjutra biti vožena u Hungaroringu.

VN Mađarska: Rozbergu pol pozicija
Portal AnalitikaIzvor

Rozberg je do šeste pol pozicije ove sezone, desete u karijeri, došao u vremenu minut, 22 sekunde i 71,5 stotinki. Sa pol pozicije ove sezone startovao je i u Bahreinu, Monte Karlu, Kanadi, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Njemac Sebastijan Fetel u Red bulu bio je drugi, dok će iz drugog reda, sa treće i četvrte pozicije, startovati Finac Valteri Botas u Vilijamsu i Australijanac Danijel Rikardo u Red bulu. Sa petog mjesta trku će početi Španac Fernando Alonso u Ferariju, a sa šestog Brazilac Felipe Masa u Vilijamsu. Britanac Luis Hamilton u Mercedesu zbog požara na bolidu morao je da odustane u prvoj rundi kvalifikacija, pa će sjutra startovati sa 21. mjesta.

Staza trke za VN Mađarske duga je 4,3 kilometra, a voziće se 70 krugova. Prošle godine pobijedio je Luis Hamilton. Start trke na programu je sjutra u 14 sati. (Mina)

Portal Analitika