Na Cetinju održan međunarodni Sajam suvenira

2607suveniri
N
a Balšića pazaru danas je održan drugi međunarodni Sajam suvenira, na kojem je, uz prisustvo brojnih posjetilaca, nastupilo više desetina izlagača, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Bogdanovića.

Na Cetinju održan međunarodni Sajam suvenira
Portal AnalitikaIzvor

Događaj na kojem su svoje proizvode predstavili učesnici iz Bugarske, Hrvatske, Turske i Crne Gore, nastavak je tradicije, koja datira još od 2007. godine, kada je na Cetinju upriličen sajam suvenira u okviru festivala foklora. Prošle godine, prijestoni grad dobio je još jedan sličan događaj, a ove su godine dvije pomenute manifestacije spojene, čime je Cetinje dobilo najveći sajam te vrste u Crnoj Gori.

Na Cetinju su danas svoje proizvode izlagali članovi folklornih društava iz više balkanskih zemalja, članice Udruženja „Žensko preduzetništvo Cetinja“, ali i više organizacija i pojedinaca koji se bave proizvodnjom suvenira.

Događaj na Balšića pazaru otvorila je zamjenica gradonačelnika Prijestonice Ana Nikolić, koja je iskazala zadovoljstvo što još jedan sajam suvenira na Cetinju karakteriše masovnost.

„Drago mi je što i danas možemo reći da događaj na Balšića pazaru karakteriše masovnost, raznovrsnost proizvoda i učešće izlagača iz više zemalja. Sve to govori da je naša ideja uspjela, na čemu želim čestitati svim partnerima u organizaciji, uz zahvalnost izlagačima“, istakla je Nikolić.

Današni međunarodni Sajam suvenira organizovali su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, uz saradnju sa Kulturno - umjetničkim društvom „Njegoš“ i Udruženjem „Žensko preduzetništvo Cetinja“. Drugi međunarodni Sajam suvenira dio je programa „Ljeto u Prijestonici“.

Portal Analitika