Politika

MILIĆ: Nije tačno da raspuštam Opštinski odbor u Herceg Novom

2507Srdjan-Milic2
L
ider Socijalističke narodne partije Srđan Milić demantovao je da će sjutra, kako je javila Televizija Crne Gore, raspustiti Opštinski odbor te partije u Herceg Novom. Milić je u razgovoru za radio Antena M kazao:

MILIĆ: Nije tačno da raspuštam Opštinski odbor u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor


"Radi se o potpunoj dezinformaciji jer je Opštinski odbor SNP-a sve što je uradio, uradio u saglasnosti sa rukovodstvom partije. Apsolutno ne postoji bilo kakav razlog da razmišljam o bilo kakvoj odgovornosti Opštinskog odbora, ili bilo koga iz rukovodstva odbora SNP-a Herceg Novi. Želim da jasno identifikujemo da je krivac za ovu priču rukovodstvo DPS-a u Herceg Novom, a da li je i rukovodstvo DPS-a na državnom nivou- vidjećemo nakon njhove sjednice predsjedništva", navodi Milić.



Kaže i da je za 11 sati sjutra zakazana sjednica izvršnog odbora u Podgorici na kojoj će odlučiti o daljim potezima u vezi sa Herceg Novim, ali će razmatrati i prijedlog formiranja manjinske vlasti u Glavnom gradu.

Upitan je li bilo razgovora sa Demokratskim frontom i Pozitivnom Crnom Gorom o bojkotu rada Parlamenta Milić kaže:

"Vi znate da sam ja rekao i juče da mi nikoga ne pozivamo na bojkot. Neka svako odluči o daljem djelovanju. Da bismo razgovarali SNP mora da završi unutar sebe dogovor i zato sjutra imamo sjednicu izvršnog odbora Glavnog odbora. I potvrđujem da ćemo nakon sjednice shodno zaključcima koji budu usvojeni, shodno dinamici stvari koje ćemo raditi u narednom periodu definisati i potrebu razgovora sa kolegama kako vezano sa situaciju u Podgorici tako i za naše zajedničko djelovanje u cilju zaštite od otimanja mandata. Mislim da je to nešto što treba da bude ustanovljeno kao demokratski standard u Crnoj Gori. Vrlo brzo ću imati i sa gospodinom Pajovićem razgovore, kako o Podgorici tako i oko ostalih stvari, tako da ne planiram ništa prije sjednice izvršnog odbora Glavnog odbora", zaključuje Milić.

foto: nspm.rs

Portal Analitika