Politika

DANILOVIĆ: Opozicija će najkasnije sjutra zajednički proglasiti bojkot

goran_danilovic
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je da će danas najdalje sjutra opozicija zauzeti stav i zajednički  proglasiti bojkot zbog svega što se desilo u Crnoj Gori.

DANILOVIĆ: Opozicija će najkasnije sjutra zajednički proglasiti bojkot
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je u javnom proglasu na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore kazao da SDP treba da ima u vidu razloge zbog kojih opozicija bojkotuje parlamet kada se budu formirale lokalne vlasti.

- Sad smo dobili poziv da branimo Herceg Novi tako što ćemo bojkotovati parlament. Danas dok smo ovdje  očekujemo kontakt predsjednika opozicionih partija sa našim predsjednikom da bi se odgovorilo na pitanja zašto bojkot i što su razlozi za prekidanje bojkota kako nam javnost ne bi spočitala da je bojkot pokrenut 24 sata ptije ljetnje pauze u parlametu. Pozivamo kolege iz SNP-a i PCG da uspostavimo kontakt na najvišem nivou da se dogovrimo šta bojkotujemo – plenum, odbore, izbore, opštinske parlamete – rekao je Danilović i poručio da očekuje da će „danas najdalje sjutra opozicija zauzeti stav i zajednički  proglasiti bojkot zbog svega što se desilo u Crnoj Gori“.

Poslanici Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore napustili su jučerašnje skupštinsko zasijedanje, zbog toga što je najavljeno da će Demokratska partija socijalista sa četiri bivša odbornika SNP-a formirati vlast u Herceg Novom

Šef poslaničkog kluba DF-a je naglasio da nekoliko odbornika u Herceg Novom "očigledno ima namjeru da proda svoj politički kredo, ali i svoju političku opciju".

- Ne možemo dupustiti da se otimaju odbornici i da prelaze iz opozicije u vlast. Bez izbora to ne možemo. Tražimo da se poštuju pravila i  u znak solidarnosti sa kolegama iz opozicije mi danas nećemo glasati o izboru VDT-a – rekao je Danilović.

On je poručio da SDP treba da uzme sve ovo u obzir kada bude odlučivao o formiranju lokalne vlasti.

- Očekujem da SDP  zauzme svoj stav i da ima sve ovo debelo u vidu kad se ovih dana raspravlja o funkcionisanju i uspostavljanju loklnih vlasti. Gospodine Krivokapiću najviše vjerujem nama skoncentrisanim u DF-u a vi kao predsjednik parlamenta znate da je danas "dan D" kada ovaj parlament odlučuje u kojem pravcu ide Crna Gora – poručio je Danilović.

On je podsjetio javnost da je DF već pozivao na bojkot kada im je „oteta pobjeda na predsjedničkim  izborima“.

- U ovom parlamentu samoproglašeni predsjednik nema većinu. Zbog toga smo bojkotovali parlament a utome  nijesmo bili  podržani. Sada smo dobili poziv da branimo Herceg Novi bojkotom parlamenta. I nećemo govoriti sada da ćemo da vraćamo milo za drago. Mi branimo principe. Danas tokom dana očekujemo kontakte sa liderima ostalih opozicionih partija da nam kažu zašto bojkot, do kada, šta su razlozi. Pozivamo SNP, Pozitivnu da se dogovorimo šta bojkotujemo i hoćemo da znamo zbog čega idemo u bojkot - kazao je Danilović.

Portal Analitika