Politika

Pobjeda: Podgorička sjenka nad Pljevljima

25pljevlja2406
K
ako OO SDP još nije dobio saglasnost Glavnog odbora partije za sporazum sa koalicijom Za evropska Pljevlja - Milo Đukanović, nastavak konstitu­tivne sjednice pljevaljskog parlamenta odložen je do daljeg. U dopisu odbornika SDP-a Munira Redžovića, dostavlje­nom dan uoči nastavka sjedni­ce, traži se njeno odlaganje do daljeg „zbog nemogućnosti prisustva i eventualnog glasa­nja".

Pobjeda: Podgorička sjenka nad Pljevljima
Portal AnalitikaIzvor

- Razlog našeg odsustva je u činjenici da ne posjedujemo očekivanu saglasnost od Glav­nog odbora SDP-a, koja je obavezujuća da bi naše prisustvo i glasanje bilo validno - navodi se u dopisu upućenom Skup­štini opštine.

Iako je nastavku sjednice pri­sustvovao 31 od ukupno 35 od­bornika, što znači da se moglo punopravno odlučivati, za­htjev za odlaganje prihvaćen je uz saglasnost većine. Naša namjera bila je da, kao predstavnici liste koja je osvo­jila najviše odborničkih man­data, pokrenemo političke procese i na ovoj sjednici eventualno izaberemo i pred­sjednika Skupštine opštine Pljevlja. Vjerujem da će pred­stavnici svih partija u Pljevlji­ma pokazati najviši nivo političke kulture, zrelosti, odgovornosti, ozbiljnosti i ukupnog odnosa prema gra­đanima ovog grada, kako bi organi lokalne samouprave u Pljevljima bili što prije konstituisani - kazao je Mirko Lola Đačić, nosilac liste koalicije Za evropska Pljevlja-Milo Đukanović.

Aktuelni predsjednik opštine dr Miloje Pupović je ocijenio, da bi bilo odgovorno da je sjed­nica održana

- U SNP-u smo bili spremni za sjednicu i smatramo da je bolje da je ona održana. Misli mo da bi to bilo odgovorno i  prema građanima. Po zakonu a i politički, u zoni smo za koju treba da imamo i razumijeva­nja, ali volio bih da se sve odigra u zakonskom roku - kazao je Pupović.

Na pitanje novinara da li je koalicioni spo­razum usaglašen do kraja ili je situacija u Podgorici razlog za odlaganje nastavka konstitutivne sjednice, Đačić je odgovorio da je sporazum usaglašen do kraja i da je veoma zadovoljan ukupnim odnosom, pregovo­rima i ambijentom u kojem je razgovarano sa SDP-om u Pljevljima. - Želim do kraja da osta­nem dosljedan obave­zama. Svakodnevno imamo priliku da čuje­mo dosta informacija kada je u pitanju uku­pan politički ambijent u Crnoj Gori, a ja bih želio da se zadržim u granicama svoga posla -kazao je Đačić

Pobjeda

Portal Analitika