Svijet

Lociran srušeni alžirski avion

2407er_alzir
D
va francuska borbena aviona locirala su olupinu alžirskog aviona koji se srušio iznad sjevernog Malija sa 110 putnika i šest članova posade, prenose svjetske agencije.

Lociran srušeni alžirski avion
Portal AnalitikaIzvor

Avion Al Algeria sa 110 putnika i 6 članova posade nestao s radara 50 minuta po polijetanju iz Burkine Faso. I jedan predstavnik aeorodroma potvrdio je za NBC da je olupina aviona locirana, prenosi Russia today.

Kompanija Al Algeria navela je na Twitteru da se avion izgleda srušio "u regionu Tilemsi, 70 kilometara od Gaoa". Grad Gao nalazi se na lijevoj obali rijeke Niger.

Rojters javlja da je alžirski zvaničnik potvrdio da je avion na letu AH5017 pao, ali je odbio da daje bilo kakve detalje o uzroku, lokaciji pada i sudbini putnika.

Ministar saobraćaja Burkine Faso je rekao da je među putnicima bilo 50 državljana Francuske, 24 iz Burkine Faso, šest iz Libana, pet iz Kanade, četiri iz Alžira, dva iz Luksemburga i po jedan iz Švajcarske, Nigerije, Kameruna i Malija.

Marijela Kastro, kćerka kubanskog predsjednika Raula Kastra, demantovala je rusku agenciju Itar Tas koja je javila da je 51-godišnjakinja bila u srušenom avionu alžirske kompanije.

Televizijska mreža Latinske Amerike, TeleSur, prenijela je Marijelin demanti da je bila na kobnom letu.

 

Portal Analitika