Košarka

Italija prvi rival, Šehović: Tri kvalitetne provjere

Sehovic24.07
M
uška seniorska košarkaška reprezentacija od petka do neđelje učestvovaće na turniru ''Trofej Makedonija 2014'' u Skoplju, na kojem će za protivnike, pored domaćina, imati selekcije Italije i Poljske. Biće to nove provjere za izabranike Luke Pavićevića nakon turnira u Sarajevu, na kojem su ostvarili dvije pobjede (Italija i Bjelorusija) i doživjeli poraz od Bosne i Hercegovine.

Italija prvi rival, Šehović: Tri kvalitetne provjere
Portal AnalitikaIzvor

 

U odnosu na turnir u Sarajevu, selektor Pavićević može da računa na svih 14 igrača, nakon što su se saigračima priključili Amerikanci sa crnogorskim pasošima Tajris Rajs i Tejlor Ročesti. Prvi protivnik u glavnm gradu Makedonije, u petak (17.30 sati) će biti selekcija Italije.

- Poslije turnira u Sarajevu imali smo dva dana da se odmorimo i da u mjeri u kojoj je to moguće ispravimo greške iz duela koje smo odigrali u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Na turniru u Skoplju očekuju nas provjere protiv za nijansu boljih protivnika. Očekujemo tri kvalitetne provjere u tri dana i biće to dueli koji će pokazati koliko smo daleko od forme koju želimo da dostignemo za početak kvalifikacija. Utakmica protiv Bosne i Hercegovine u Sarajevu je pokazala da nijesmo dovršili pojedine detalje u odbrani, pa je protivnik skokom u napadu, dolazio do drugih šansi iz kojih je postizao poene. To nas je koštalo poraza u posljednjem meču u Sarajevu, tako da smo dosta radili na tom segmentu, kako bi već u Skoplju bili znatno bolji u odbrani – kazao je kapiten Suad Šehović.

Prvi protivnik na turniru u glavnom gradu Makedonije, biće selekcija Italije, koju su Šehović i saigrači ubjedljivo (76:60) savladali na turniru u Sarajevu proteklog vikenda.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Italija u duelu koji smo odigrali u Sarajevu nije bila na svom nivou, koji se očekuje od tako kvalitetne reprezentacije. Siguran sam da će u Skoplju pokazati više i zato očekujem jaku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika, koji će nas dobro skautirati i imati veliki motiv da nam se revanšira za ubjedljiv poraz koji smo im nanijeli u prvom međusobnom duelu. Biće možda i nekih novih stvari u njihovoj igri, ali skoncentrisani smo na našu igru i pokušaćemo da potvrdimo pobjedu iz Sarajeva – zaključio je Šehović.

Na turniru u glavnom gradu Makedonije, selektor Luka Pavićević računa na sljedeće igrače: Suad Šehović, Sead Šehović, Vladimir Mihailović, Tajris Rajs, Nemanja Radović, Aleksa Popović, Nikola Ivanović, Miloš Borisov, Vladimir Dragičević, Nemanja Đurišić, Milko Bjelica, Tejlor Ročesti, Vladimir Golubović i Ivan Maraš. Crna Gora će u petak (17.30 sati) igrati protiv Italije, a od 20 sati snage će odmjeriti Makedonija i Poljska.

Portal Analitika