Vaterpolo

MLAĐAN i RADIĆ: Mi smo u usponu, presudiće odbrane

MladjanJ24.07
U
oči meča polufinala Evropskog prvenstva sa Srbijom, reprezentativac Crne Gore Mlađan Janović kazao je da očekuje izuzetnu utakmicu i da će odlučiti jedna lopta.

MLAĐAN i RADIĆ: Mi smo u usponu, presudiće odbrane
Portal AnalitikaIzvor

''Mislim da će, kad smo mi u pitanju, presuditi dobra odbrana, više nego napad. Bitno je da prelomimo utakjmicu u posljednje dvije četvrtine. Njih za sada ne ide igrač više, ali mislim da će protiv nas da ih krene, pogotovo u početku, jer će biti velikih tenzija. Nakon toga, očekujem da naša fizička sprema, u posljednje dvije četvrtine, dođe do izražaja. Kod njih se vidi pad u odnosu na Dubai. Što se tiče njihove ubjedljive pobjede u Svjetskoj ligi protiv nas, mi smo tamo nastupili bez tri standardna igrača, a oni u punom sastavu, vjerovatno da nam na neki način vrate ono za Barselonu. Mi smo u taj meč ušli bez pritiska, bez davanja nekog velikog otpora, jer je bilo realno da Srbija i Mađarska igraju finale'', kazao je Mlađan i poručio da im je odmor od tri dana mnogo značio.

''Igrač više je bio dobar u prve tri utakmice, a onda protiv Italije, kad je najviše trebalo, nije bio da valja. Ali, uspjeli smo da izvučemo remi, i da se odmorimo četiri dana. Odmor od tri dana ne mora da bude neka naša prednost, ali mnogo znači za ekipu kao što je naša. Mislim da će da presudi igrač više. Pokušaćemo i da postignemo neki lak pogodak, iz kontre ili sa centra, jer mislim da bi tako uspjeli da ih slomimo. Igraju manje vise odbranu kao i mi, pokretljivi su. Imaju dosta solucija, dosta situacija su riješili sa nezgodne strane. Naš hendikep je što nemamo ljevaka.''

''Mnogo više se očekivalo od Pijetlovića. Nikić je nekako uvijek bio u njegovoj sjenci. Sada je Pijetlović zakazao, više nego obično, a inače je jedan od najboljih centara na svijetu. Nikić ima bolji učinak, jer je dobio veću minutažu. Vidi se da im nedostaje Vanja udovičić, jer je on bio lider ekipe. On je igrač koji je uspio da prelomi dosta utakmica. Igrao je agresivnu odbranu, u napadu se nije zaustavljao, imao je petlju da u odlučujućim momentima, kako u klupskom, tako i u reprezentativnom vaterpolu, preuzme odgovornost. Sad to pada na ostale igrače, koji na to nijesu navikli. Sjećate se naših utakmica protiv njih, uvijek je on postizao dva ili tri gola'', kazao je mlađi Janović.

Zdravko Radić je pružio odlične partije u pet mečeva grupe, i u polufinalu od njega se očekuje da bude na nivou.

''Kao i do sada, očekuje nas jaka utakmica, dosta neizvjesna. Znaju oni nas, znamo mi njih. Mislim da je Srbija bila favorit prije šampionata, ali su pokazali neke slabosti u svojoj igri. Sa druge strane, mi smo u usponu, pružamo dobre partije, tako da se nadam da ovo možemo izvući do kraja. Kako ide vrijeme, igramo sve bolje, nadam se da će odbrana biti jaka kao i do sada. Biće napeto, biće dosta tenzija. I oni i mi igramo vrhunsku odbranu. Mi u napadu da odigramo kao do sada na EP, ali ponavljam, presudiće odbrane.''

Portal Analitika