Politika

PERIĆ: Podgorica ima priliku da dobije profesionalnu i stručnu upravu

1707peric
P
odgorica ima veliku priliku da dobije profesionalnu i efikasnu upravu koja će biti u službi svih građana. Pored promjene vlasti, ta uprava će značiti kvalitativno nov iskorak, saopštio je politički direktor Pozitivne Crne Gore Srđan Perić.

PERIĆ: Podgorica ima priliku da dobije profesionalnu i stručnu upravu
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je većinska volja građana  bila da se promjene dese, a ne da se daje podrška za gradonačelnika kandidatu DPS-a Slavoljubu Stijepoviću.

- Podsjećamo da  53 odsto građana koliko je glasalo za promjene je veće od 47 odsto. Konstruisanje argumentacije kako je to učinio politički direktor te stranke da je neprihvatljivo da neko ko nije učestvovavo na izborima vodi Glavni grad je, pored toga što govori o manjku demokratskog kapaciteta, nedosljedna i nelogična i barem po dva osnova. Prvo, upravo je DPS u Nikšiću za gradonačelnika izabrao gospodina Grbovića koji nije čak bio ni na odborničkoj listi, a sa druge strane, na čelu liste Evropsko lice Podgorice je bila nestranačka ličnost prof. dr Dragan Bogojević koji ne samo što je učestvovao na izborima, već je vrlo aktivno bio uključen u kampanju – navodi se u saopštenju Perića dostavljenom Portalu Analitika.

On ističe da Pozitivna svakako neće biti isključiva u procesu formiranja vlasti u Podgorici u vezi sa bilo kojim personalnim rješenjem ili funkcijom.

- Mi ćemo insistirati na onome što smo i obećavali tokom kampanje da građani dobiju profesionalnu i stručnu upravu. Veoma nam je stalo da svi subjekti razumiju odgovornost koju imamo i da proces promjene vlasti u Podgorici dovedemo do kraja, jer on zbilja jeste nadohvat ruke. U tom smislu ćemo obaviti i dodatne razgovore i konsultacije u okviru koalicije Evropsko lice Podgorice i našim koalicionim partnerima pružiti sve dodatne informacije koje su potrebne – navodi Perić.

On ističe da imamo priliku da konačno potvrdimo tezu da nijedna partija nije iznad države i da je smjenjivost vlasti sasvim prirodna i dobra za građane.

- Kada se vlasti mijenjanju a institucije funkcionišu, država postaje sve stabilnija i, slobodan sam reći, jača. DPS je predugo na vlasti i izgubio je vezu sa građanima i njihovim potrebama. Toliko dramatizovanje situacije ukoliko ne mogu da obezbijede većinu, a očigledno ne mogu, je odraz političke paranoje u kojoj se prave neprijatelji gdje ih nema. Ništa se strašno neće desiti promjenom vlasti, a Glavni grad ima kapacitete da pokaže i dokaže da će se promjenom upravljanja gradom, zapravo ojačati sve njegove institucije – rekao je Perić.

Portal Analitika