Politika

STANIĆ: DPS-u nije isti princip u Podgorici i Nikšiću

0506stanicmirkook
Š
ef Medijskog pula SDP-a Mirko Stanić kazao je da DPS-u princip nije isti u dva najveća grada Nikšiću i Podgorici napominjući da gradonačelnika Nikšića Veselina Grbovića nije ni bio na listi DPS-a.

STANIĆ: DPS-u nije isti princip u Podgorici i Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Stanićje reagovao na izjavu političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića koji je kazao  da je većinska podrška građana Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, isključila svaku mogućnost razgovora o nestranačkom kandidatu.

- Gospodin Milošević bi trebalo da se sjeća barem izbora od prije godinu dana kad je za gradonačelnika Nikšića izabran Veselin Grbović koji nije ni bio na listi DPS-a kamoli nosilac  liste . Princip im nije isti ni u dva najveća grada Nikšiću i Podgorici u godinu dana . Ko ozbiljan može govoriti poslije ovih činjenica o principijenosti – navodi se u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika koje potpisuje Stanić.

On je istakao da je Dragana Bogojevića utvrdio Opšinski odbor SDP Podgorice ustupajući mu mjesto koje je pripadalo SDP-u.

- To je  bila naša očigledna i svima jasna ponuda građanima Podgorice u predizbornom periodu. Zbog obaveze da ispunimo svoje preizborno obećanje građanima, SDP i Evropsko lice Podgorice a poslije kršenja sporazuma nakon prošlih izbora od strane DPS-a i nepoštovanja pisanih dogovora sa nama (uključujući i političku korupciju) uslov o kojom se nije moglo pregovarati je nestranački kandidat za gradonačelnika Glavnog grada. Predsjedništvo SDP je svojom platformom od 16. juna 2014 .jednoglasno obavezalo pregovarački tim i Predsjednika partije da osnovni uslov uz kadrovski diskontiutet na svim nivoima i preispitivanje štetnih ugovor po glavni grad bude kao garant toga nestranački gradanačelnik – naveo je Stanić.

SDP je, kako zaključuje, potrošila više od mjesec dana u ponovljenim (kao i prije četiri godine)  razgovorima sa DPS-om  i sada će na svojim organima  odlučiti o daljim potezima u Glavnom gradu.

Portal Analitika