Ostalo

ASCG: Furtula, Perunović i braća Pešić u Rumuniji

ASCGlogo
C
rnogorski Atletičari Slađana Perunović, Danijel Furtula, Darko i Dragan Pešić učestvovaće na 73. Balkanskom seniorskom prvenstvu koje će u subotu i nedjelju biti održano u rumunskom Piteštiju, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

ASCG: Furtula, Perunović i braća Pešić u Rumuniji
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će Perunović trčati na 5000 ili 3000 metara stipl, Furtula će nastupiti u bacanju diska, dok će se Pešići takmičiti u desetoboju.

Na šampionatu, koji će biti održan na nacionalmom stadionu Nikolaj Dobrin, nastupiće 15 članica Atletske balskanske federacije sa preko 200 takmičara.

Ukupan nagradni fond za desest najboljih atletičara kod muškaraca i žena po rezultatu vrednovanom IAAF tablicama iznosi 20 hiljada eura.

Po završetku takmičenja rukovodstvo Balkanske atletske federacije odrediće reprenzataciju od najboljih takmičara šampionata za takmičenje u francuskom Angersu 30. avgusta.

Selektor Osman Erović kazao je da su učesnici Balkanskog prvenstva određeni u skladu sa kriterijumima saveza za međunarodna takmičenja i u dogovoru sa nacionalnim trenerima, navodeći da su se oni opredijeli samo za one reprezentativce koji mogu konkurisati za medalje na prvenstvu prema formi u veoma jakoj konkurenciji.

"Balkansko prvenstvo biće ujedno i poslednji test za naše predstavnike pred Evropsko prvenstvo u Cirihu, gdje Furtula i Perunović imaju norme Evropske federacije, dok je Darku Pešiću u Piteštiju posljednja prilika da ispuni normu u desetoboju za Evropsko prvenstvo", rekao je Erović.

Mina

Portal Analitika