Politika

DPS i četiri bivša odbornika SNP-a formiraju vlast u Herceg Novom!

kucaJelenaHerceg-Novi
D
emokratska partija socijalista i četiri bivša odbornika Socijalističke narodne partije potpisali su sinoć sporazum kojim će biti formirana vlast u Herceg Novom, sazanje Portal Analitika iz vrha DPS-a. Tim sporazumom izbjegnuto je skraćenje mandata hercegnovske skupštine čija sjednica je bila zakazana za danas.

DPS i četiri bivša odbornika SNP-a formiraju vlast u Herceg Novom!
Portal AnalitikaIzvor

Prema tom Sporazumu, koji je potpisan u ranim jutranjim satima, DPS-u će pripasti mjesto gradonačelnika dok će Odobrničkom klubu ''SNP- Herceg Novi'' koji su formirala četvorica bivšig odbornika SNP-a pripasti mjesto predsjednika Skupštine opštine.

okfotka
Potpisivanjem Građanskog sporazuma stavljena je tačka na krizu lokalne vlasti u Herceg Novom nastalu kada su četvorica odbornika SNP-a odbila da poslušaju preporuku centrale da Obrad Gojković bude novi gradonačelnik. Četvorici bivših odbornika SNP-a nije bila po volji ni Danijela Đurović takođe kandidat SNP-a.

U sporazumu pod nazivom Građanski memorandum za Herceg Novi navodi se da da je prvi cilj stvaranje efikasne i racionalne administracije spremne i sposobne da na najbolji način ostvaruje interese grašana Novog.

Bivši odbornici SNP-a Zorica Gavrilović, Bogdan Kočetanović, Vladimir Mračević i dr Predrag Anđelić koji su potpisali sporazum sa DPS-om od sredine juna nijesu članovi SNP-a.

DPS je sa 14 mandata pojedinačno najjača stranka u Herceg Novom.

 

 

 

Portal Analitika