Košarka

Španija prvi protivnik juniora u Turskoj

JunioriKosarka23.07
J
uniorska reprezentacija u četvrtak počinje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Konji (Turska) – izabranici Dragana Radovića u prvom kolu grupe D od 17.30 sati igraće protiv selekcije Španije. Rivali u grupi su još Srbija i Rusija, a tri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u drugu fazu.

Španija prvi protivnik juniora u Turskoj
Portal AnalitikaIzvor

- Sa odrađenim u pripremnom periodu možemo da budemo zadovoljni. Uz određeni sistem igre koji smo postavili i uz dobru atmosferu koja nas je krasila u pripremnom periodu, očekujem da na prvenstvu budemo na visini zadatka. S obzirom na to da se nalazimo u jednoj od najtežih grupa, u kojoj su rivali Španija, Rusija i Srbija i u kojoj smo autsajderi, što zbog debitantskog učešća, što zbog realnih ambicija tih reprezentacija koje pretenduju na najviši plasman, početak našeg cilja, odnosno opstanka u A diviziju nije mogao da bude teži. Sistem takmičenja je takav da je neophodno biti na maksimalnom nivou od starta do kraja prvenstva. Nijanse dijele osam ekipa koje će igrati u borbi za medalju ili osam ekipa koje će tražiti opstanak u A diviziji. Želja mi je da u svakoj utakmici pružimo maksimum i da uz dozu sportske sreće ostvarimo cilj. U svakom slučaju radi se o jednoj talentovanoj generaciji pred kojom je, bez obzira na rezultat u Turskoj, lijepa buducnost – kazao je selektor Dragan Radović.

Na spisku selektora Radovića su Miloš Anđelić, Miloš Jelovac, Igor Čvorović, Miloš Krivokapić, Mihailo Radunović, Emir Hadžibegović, Petar Popović, Vasilije Baćović, Zoran Nikolić, Aleksa Ilić, Aleksandar Dožić i Nemanja Knežević.

U stručnom štabu pored selektora Radovića su treneri Mirko Proroković i Vlado Radović, fizioterapeut je Ivan Borović, a vođa puta koordinator mlađih selekcija u Košarkaškom savezu Crne Gore Vlado Šćepanović.

Crna Gora i Španija igraće u četvrtak u 18.30 sati po lokalnom, odnosno sat ranije po našem vremenu. U prvom meču grupe D od 15.15 sati igraće Srbija i Rusija.

Portal Analitika