Politika

Sjutra počinje sastanak Programskog odbora za evropske integracije

2107MVPEI
D
vodnevni sastanak Programskog odbora za evropske integracije počeće sjutra na Žabljaku, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Sjutra počinje sastanak Programskog odbora za evropske integracije
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak će biti održan u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Regionalne škole za državnu upravu (RESPA).

Navodi se da će sastanak otvoriti državni sekretar za evropske integracije Aleksandar Andrija Pejović, direktor Direktorata D u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Gerhard Šuman Hicler i direktor RESPA-e Suad Musić, a učestvovaće visoki predstavnici država regiona koje su članice RESPA-e: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i predstavnici sa Kosova.

“Programski odbor za evropske integracije čine visoki predstavnici resornih ministarstava, odnosno institucija zaduženih za koordinaciju procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU)”, pojašnjeno je u saopštenju.

To tijelo, kako se dodaje, predstavlja platformu za redovnu komunikaciju, razmjenu znanja, ali i za razmatranje pitanja od zajedničkog interesa, odnosno zajedničkih izazova i potreba iz procesa pristupanja EU.

“Prvi sastanak odbora biće posvećen razmatranju aktuelnog stanja i budućih potreba po pitanju administrativnih kapaciteta, s posebnim naglaskom na uticaj reforme javne uprave na proces EU integracije”, naveli su iz Ministarstva.

Sastanak će biti prilika da se, kako se navodi, identifikuju zajednički izazovi u toj oblasti i predlože prioritetne oblasti koje će biti osnova za program rada Regionalne škole za državnu upravu u narednoj godini.

Portal Analitika