Politika

Vlahović- Brimo: Pristupanje NATO i EU usko povezani procesi

2107vlahovicbrimo
P
redsjednik Crnogorske demokratske unije Miodrag Vlahović primio je danas, u sjedištu Cdu, ambasadorku Francuske, Veronik Brimo. Vlahović je upoznao Ambasadorku sa političkim stavovima i ciljevima Crnogorske demokratske unije, obrazlažući stavove iz Programskih načela Cdu i iz Manifesta crnogorskih demokrata.

Vlahović- Brimo: Pristupanje NATO i EU usko povezani procesi
Portal AnalitikaIzvor


Kako se navodi u saopštenju partije, Vlahović je kazao da je Cdu svecrnogorska partija, koja odnos prema Crnoj Gori kao zajednici posmatra kao temeljno načelo i motivaciju svoje politike.



"Crna Gora i njeni dugoročni i suštinski interesi su ideja-vodilja oko koje treba okupljati političke snage koje treba da budu nosioci neophodnih političkih i ukupnih promjena u Crnoj Gori. Cdu želi da vidi i učestvuje u promjenama koje će očuvati crnogorski građanski i nacionalni integritet i jačati Crnu Goru kao zajednicu ravnopravnih građana i naroda", kazao je Vlahović.



On je istakao da Cdu doživljava članstvo u NATO kao osnovni prioritet crnogorske politike.

Crnogorska demokratska unija ističe da su NATO agenda i proces pristupanja Evropskoj uniji međusobno usko povezani procesi, pošto u značajnom dijelu pretpostavljaju istovjetne institucionalne promjene i zahtijevaju prihvatanje istih socijalnih, političkih, ekonomskih, kulturnih i sistemskih standarda. Zbog toga Cdu smatra neubjedljivom političku poziciju koja, s jedne strane, pruža otpor samoj ideji crnogorskog članstva u Alijansi, a, sa druge, zvanično ima pro-evropski stav. Nelogična je i neodrživa tvrdnja da su jedne te iste iste zemlje, kao članice EU, naši prijatelji, a da to, zapravo, nijesu – pošto su i članice NATO.

Vlahović i ambasadorka Brimo su, takođe, razmotrili niz pitanja vezana za aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji i u regionu, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika