Politika

Berane da računaju na podršku Vlade

milo_djukanovic
P
remijer Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. jula, Dana opštine Berane, gradonačelniku Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku Skupštine opštine Goranu Kikoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Berana.

Berane da računaju na podršku Vlade
Portal AnalitikaIzvor

„Datum koji obilježavate jedan je od najsvjetlijih u antifašističkoj borbi i novijoj istoriji Crne Gore. Beranski kraj sa svojim ljudima, koji nikad nije izostao ni iz jedne slobodarske bitke, kroz vremena, njen je neraskidivi dio. Uvijek, i u ratu i u miru, na dobro Crne Gore, i za dobro svih njenih naroda. Tako je i danas kada naša obnovljena država, kao lider u regionu, snažno korača putem evropske i evroatlantske integracije”, navodi Đukanović u čestitki.

Navodeći da je, u procesima koji vode ostvarenju tih strateških ciljeva, Vlada fokusirana na stvaranje uslova za brži ekonomski i ukupan razvoj, bolji život građana, izgradnju efikasnih državnih institucija i dalju demokratizaciju crnogorskog društva, premijer je naglasio da u tim izazovnim poslovima lokalne uprave imaju svoje posebno mjesto i ulogu.

„Berane kao jedan od ključnih centara sjevernog regiona i cijele Crne Gore pod stalnom je pažnjom Vlade, koja u saradnji sa lokalnim upravama želi da doprinese bržoj i punoj valorizaciji razvojnih potencijala sjevera i ravnomjernijem i dinamičnijem regionalnom razvoju. Želim da vas uvjerim da možete računati na Vladinu punu podršku za sve projekte i aktivnosti koji su na liniji strateških državnih opredjeljenja i prioriteta ključnih politika na unutrašnjem i međunarodnom planu. Siguran sam da je saradnja i izgradnja povjerenja na tim osnovama u najboljem interesu beranskog kraja i cijele Crne Gore”, poručio je Đukanović

 

 

Portal Analitika