Politika

Dan: SDP i opozicija dogovorili vlast u Kolašinu

kolasin
P
redsjednica kolašinskog odbora Socijaldemokratske partije SDP-a Željka Vuksanović saopštila je da se ta partija dogovorila sa Demokratskim frontom i Socijalističkom narodnom partijom o formiranju vlasti u Kolašinu.

Dan: SDP i opozicija dogovorili vlast u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor

Shodno tom dogovoru, buduću kolašinsku vlast činiće koalicija „Evropsko lice Kolašina”, koju konstituišu SDP i Pozitivna Crna Gora, DF i SNP, a pregovori su okončani na sastanku održanom 17. jula, piše Dan.

Koalicioni sporazum biće ozvaničen nakon što bude sazvana sjednica Skupština opštine Kolašin. Pošto sadašnji predsjednik kolašinskog parlamenta Mile Šuković odbija da zakaže sjednicu na kojoj će biti konstituisana nova vlast, umiješao se ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, koji je od čelnika Opštinske izborne komisije (OIK) Zorana Vlahovića zatražio da mu dostavi sve zapisnike OIK-a.

Na intervenciju Konjevića, na sljedećoj sjednici Vlade Crne Gore trebalo bi da bude donijeta odluka o tome kada će biti održana sjednica SO Kolašin, kako bi bio riješen problem koji je nastao nakon što su završeni izbori.

Iako su pozivali SDP u koaliciju, DPS i Grupa građana „Šule i Mikan sa građanima za Kolašin”, koju predvode Mileta Mikan Bulatović i Šuković, preseliće se, prema tvrdnjama podgoričkog dnevnika u opoziciju.

Vuksanovićeva je za Dan kazala da nije bila moguća koalicija sa Grupom građana jer su protiv čelnih ljudi te političke grupacije u proteklom periodu podnijeli niz krivičnih prijava, dok sa DPS-om nemaju većinu.

Iz Demokratskog fronta su potvrdili da su „Evropsko lice Kolašina”, DF i SNP postigli dogovor i da u novoj izvršnoj vlasti u Kolašinu neće biti mjesta za Grupu građana i DPS.

 

Portal Analitika