Politika

NIKČEVIĆ: Krećemo u osnivanje partije

2007nikcevic2
N
a političkoj sceni uskoro će se pojaviti nova partija-Crnogorski radnički pokret, koju osniva Savez samostalnih sindikata Crne Gore. Cilj nove partije je učešće na prvim narednim parlamentarnim izborima. Generalni sekretar Saveza sindikata Marko Nikčević za Radio Antena M kaže da su "došli daleko u toj inicijativi".
NIKČEVIĆ: Krećemo u osnivanje partije
Portal AnalitikaIzvor


"Došli smo daleko, ne bih decidno rekao da smo završili sa tim ali je velika vjerovatnoća da ćemo u narednim danima preduzeti konačne korake da krenemo i formalno u osnivanje radničkog pokreta. Želimo da se naš glas čuje u skupštini. Evo vidjeli smo na osnovu pređašnjih iskustava iz proteklih 20 godina da se sindikati bave isključivo posljedicama tuđih odluka, odluka vlade, drugih političkih elita koje su često zanemarivale interese radnika u Crnoj Gori", objašnjava Nikčević.



Upitan koliku su podršku do sada dobili kaže:



"Mi smo do sada u ovoj inicijalnoj fazi dobili podršku onih aktivista u Crnoj Gori koji su u teritorijalnom dijelu organizacije Saveza, znate da imamo veoma razgranatu teritorijalnu mrežu. I vrlo nam je značajno da su naši aktivisti vodeći aktivisti u najvećem dijelu opština. Sada testiramo u naredna nekolika dana kakvo je razmišljanje jednog većeg dijela našeg članstva i u skladu sa tim ćemo i postupati. Velika je vjerovatnoća da ćemo u narednim danima krenuti u formalno osnivanje partije."



Nikčević još poručuje:



"Mogu da obećam da ćemo potpuno otvoreno ući u političku utakmicu. Očekujem da konačno zaposleni mogu jasno i glasno da saopšte ono što je njihov interes i da se na adekvatan način bore za njega jer se sve ovo do sada pokazalo kao malo produktivno", zaključuje Nikčević.

Portal Analitika