Ostalo

VN Njemačke: Rozbergu pol pozicija

Rozberg22.06
V
ozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, startovaće sa pol pozicije u desetoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja će sjutra u Nirburgu biti vožena za Veliku nagradu Njemačke.

VN Njemačke: Rozbergu pol pozicija
Portal AnalitikaIzvor

Rozberg je do pete pol pozicije ove sezone, devete u karijeri, došao u vremenu minut, 16 sekundi i 54 stotinke. Sa pol pozicije ove sezone startovao je i u Bahreinu, Monte Karlu, Kanadi i Velikoj Britaniji.

Finac Valteri Botas u Vilijamsu bio je drugi, dok će iz drugog reda, sa treće i četvrte pozicije, startovati njegov klupski drug, Felipe Masa i Danac Kevin Magnusen u Meklarenu. Sa petog mjesta startovaće Danijel Rikardo u Red bulu, a sa šestog njegov klupski drug, Njemac Sebastijan Fetel.

Britanac Luis Hamilton u Mercedesu zbog kvara na bolidu u drugoj rundi kvalifikacija izletio je sa staze, pa će trku za VN Njemačke početi sa 16. pozicije. Staza trke za VN Njemačke duga je 4,57 kilometara, a voziće se 67 krugova. Početak trke zakazan je za 14 sati. Prošle godine pobijedio je vozač Red bula, Njemac Sebastijan Fetel. (Mina)

Portal Analitika