Politika

Dodjelom diploma završen REACT 2014

react1907
S
edmi Regionalni Evroatlanstski kamp REACT 2014 danas je završio rad. Svečanoj dodjeli diploma prisustvovao je Aleksandar Dedović, izvršni direktor ALFA centra.

Dodjelom diploma završen REACT 2014
Portal AnalitikaIzvor

„Veliko je zadovoljstvo po sedmi put ispratiti učesnike REACT kampa. Vas osamdeset iz Crne Gore nosite lijepe uspomene, nova prijateljstva i znanja. Siguran sam da ćete ih veoma uspješno iskoristiti i ugraditi u temelje demokratskih vrijednosti u sredinama iz kojih dolazite, a Crnu Goru uvijek imati za prijatelja“, rekao je Dedović.

Proteklih dana ispod Komova, u ovim specifičnim uslovima života i rada, mladi ljudi, iz dvadeset četiri zemlje su na praktičan način savladali lekciju o potrebi zajedništva, tolerancije i saradnje.

„Imajući na umu da su ovdje došli i sa konfliktnih i postkonfliktnih područja naučili su da su pregovaranje i diplomatija najbolji načini njihove prevencije. Znanja koja su im prenijeli uvaženi predavači su samo dodatno potvrdila njihovo uvjerenje u potrebu očuvanja zajedničkog mira i stabilnosti. Na kraju, zaključeno je da članstvo u kolektivnom sistemu bezbjednosti, povjerenje među zemljama partnerima i vizija dugoročne stabilnosti i razvoja demokartije su u u ovom momentu najbolji način da zemlje Zapadnog Balkana sačuvaju svoje građane od ratnih strahota koje su bile česte na ovom području“, istakla je Sandra Vahtel, direktorica omladinskih programa u ALFA Centru.

 

Portal Analitika