Politika

ĐAČIĆ: Vlast u Pljevljima možemo konstituisati za sat

Slika_MirkoDjachic
Z
a 50 dana imali smo niz kontakata sa SDP-om na lokalnom nivou i bio sam potpuno uvjeren da će do dogovora doći. Već smo daleko odmakli i u izradi teksta postizbornog sporazuma o lokalnoj vlasti, ali su kolege iz SDP-a dugo čekale signal iz svoje „centrale“ kaže za Pobjedu nosilac liste koalicije DPS-a i Bošnjačke stranke i kandidat za budućeg gradonačelnika Pljevalja Mirko Lola Đačić.

ĐAČIĆ: Vlast u Pljevljima možemo konstituisati za sat
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da na lokalnom nivou sa kolegama iz SDP-a nije bilo nesuglasica. I u nezvaničnim, i u zvaničnim kontaktima smo dijelili mišljenje da je nakon 17 godina, u Pljevljima konačno došlo do neophodnih promjena i da su stvoreni uslovi za novu razvojnu stranicu ove opštine.

Moja procjena, kaže Đačić za Pobjedu, sve ovo vrijeme je bila da ne može doći do drugog epiloga, jer je prvi put u Pljevljima na izborima ubjedljivo pobijedila suverenistička opcija. Već u izbornoj noći bilo je očigledno da je sasvim izvjestan prirodan koalicioni savez na lokalnom nivou.

Nijesmo išli dalje, kaže Đačić, zbog sagledavanja ukupne situacije i razgovora na centralnom nivou i aktivnosti pregovaračkih timova, ali mogu reći da je nivo saglasnosti, čak u detaljima, u kadrovskom rasporedu bio takav da smo u svakom trenutku za samo jedan sat mogli formirati lokalnu upravu.

Građani Pljevalja su svojim političkim stavom i izbornom voljom pokazali da ovdje treba zaključiti savez između koalicione liste „Za evropska Pljevlja-Milo Đukanović“ i SDP-a. A naša elementarna obaveza je da ispoštujemo izbornu volju građana. To je suština cijele priče, zaključuje Đačić.

 

Portal Analitika