Region

PRIŠTINA: Rugovin sin u kućnom pritvoru

187ukrugovaok
B
ivšem poslaniku kosovske skupštine i sinu pokojnog predsjednika Kosova Ibrahima Rugove, Uku Rugovi danas je istražni pritvor zamijenjen mjerom kućnog pritvora, do 4. septembra, izjavio je za prištinske medije njegov advokat Nedžat Sabani.

PRIŠTINA: Rugovin sin u kućnom pritvoru
Portal AnalitikaIzvor

Euleks je saopštio da je pretpretresni sudija jutros donio presudu kojom je okrivljenom u predmetu istražni pritvor zamijenio kućnim pritvorom.

Pretpretresni sudija je tu presudu donio razmotrivši predviđeno trajanje istrage, kao i rizik da bi okrivljeni mogao da bježi od zakona, utiče na svjedoke ili na drugi način da ometa tok pravde.

"Rugovi je, takođe, zabranjeno da kontaktira sa svjedocima i drugim okrivljenim i upotrebljava uređaje za elektronsku komunikaciju i internet", saopštio je Euleks.

Rugovi, koji je uhapšen 5. februara, određen je 23. juna jednomjesečni pritvor pod sumnjom da je izvršio krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima prevare, trgovine uticajem, krijumčarenja imigranata i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

Krivično gonjenje u ovom predmetu vršila je Kancelarija specijalnog tužilaštva Kosova. Sve strane u postupku imaju pravo žalbe.

(Tanjug/rtcg.me)

Portal Analitika