Košarka

Pobjeda B tima na startu turnira u Kini

KosarkasiBtim18.07
B
reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu turnira ''Sino-European cup 2014'' u Kini - izabranici Igora Jovovića u Kunšanu savladali su selekciju Njemačke 85:80. ''Crveni'' su do pobjede došli zahvaljujući odličnom izdanju u posljednjoj četvrtini u kojoj su preokrenuli vođstvo Njemačke i na najbolji način počeli nastup na veoma jakom turniru.

Pobjeda B tima na startu turnira u Kini
Portal AnalitikaIzvor

Do pobjede protiv Njemačke, našu reprezentaciju predvodili su Nemanja Pavlićević sa 22, Nenad Mijatović sa 21 i Filip Barović sa 10 poena.

- Teška utakmica u kojoj smo gotovo tri četvrtine jurili zaostatak koji je u pojedinim momentima iznosio i do deset razlike. Vidjelo se na terenu da je protivnik stigao par dana ranije i da se u potpunosti aklimatizovao na teške uslove. U posljednjoj četvrtini smo odigrali sa sjajnim karakterom, značajno čvršće nego do tada i već na par minuta prije kraja riješili pitanje pobjednika. Velike čestitke igračima, moramo što bolje da se oporavimo i spremimo za naredni meč protiv Srbije – kazao je Jovović.

Crna Gora u drugom kolu turnira u subotu (10.30 sati po srednjeevropskom vremenu) igraće protiv Srbije.

Portal Analitika