Košarka

Crnogorski košarkaši od sjutra u Sarajevu

crna-gora-kosarka-1707
M
uška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore od petka do nedjelje učestvovovaće na turniru u Sarajavu, na kojem će pored domaćina Bosne i Hercegovine, učestvovati i selekcije Italije i Bjelorusije.

Crnogorski košarkaši od sjutra u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorskim košarkašima biće to prve provjere nakon 18 dana priprema na Zlatiboru.

Selektor Luka Pavićević na turniru u Sarajevu neće moći da računa na Amerikance sa crnogorskim pasošima Tejlora Ročestija i Tajrisa Rajsa, kao i na Marka Todorovića koji se kasnije priključio pripremama nacionalnog tima.

B reprezentaciji, koja će učestvovati na turniru u Kini, priključeni su Filip Barović, Nikola Pavlićević i Nikola Vučurović.

Pavićević je kazao da je reprezentacija u prvoj fazi priprema radila na podizanju forme i snage, ali je u značajnoj mjeri rađeno i na taktičkom uigravanju.

Prema njegovim riječima, svi igrači zaslužuju čestitke zbog odnosa i ozbiljnosti koji su pokazali prema obavezama.

"Poslije naprnog rada na Zlatiboru očekuju nas dva vezana turnira u Sarajevu i Skoplju na kojima ćemo testirati urađeno i probati da u maksimalnoj mjeri ispravimo nedostatke i napravimo korekcije u igri do mjere koja će nam dati pravo da u kvalifikacijama napadnemo plasman na Eurobasket, što je osnovni cilj", kazao je Pavićević u izjavi za zvanični sajt Košarkaškog saveza.

On je naglasio da će crnogorska reprezentacija na turniru u Sarajevu imati odlične provjere, navodeći da su Bosna i Hercegovina, Bjelorusija i Italija protivnici koji će stručnom štabu dati smjernice pred nastavak priprema.

Saopšteno je da je Ročesti, kao i Todorović, ostao na Zlatiboru jer se pripremama priključio u utorak, dok se dolazak Tajrisa Rajsa očekuje nakon turnira u Sarajevu.

"Ročesti se u utorak priključio pripremama na Zlatiboru i tokom našeg boravka u Sarajevu radiće na tome da napravi dobar uvod kako bi mogao što ravnopravnije da se uključi u rad sa ekipom. Sa Ročestijem je na Zlatiboru ostao i Marko Todorović, koji se znatno kasnije priključio timu i kroz taj rad će pokušati da usvoji ono što je ostatak ekipe prešao u dosadašnjem dijelu priprema", kazao je Pavićević.

Crnogorski košarkaši u prvom kolu sarajevskog turnira, sjutra u 20 sati, igraće sa Italijom.

Turnir će otvoriti duel Bosne i Hercegovine, u 17 sati.

Crna Gora će u subotu igrati sa Bjelorusijom (20.00), a u nedjelju sa domaćinom, Bosnom i Hercegovinom.

Mina; foto: nadlanu.com

Portal Analitika