Region

Šta je Šarić rekao na poligrafu: Dobio sam pare od Miškovića i Čumeta

1607saruc
D
arko Šarić (44), optužen za šverc kokaina i pranje novca, juče je, nakon što je prošao poligrafsko ispitivanje, saslušan u policiji.

Šta je Šarić rekao na poligrafu: Dobio sam pare od Miškovića i Čumeta
Portal AnalitikaIzvor

Kako „Blic“ saznaje, on je odgovarao na pitanja pripadnika radne grupe MUP-a Srbije, ali je odbio da odgovara na bilo koje pitanje zamjenika tužioca za organizovani kriminal.

Na dva direktna pitanja tokom poligrafskog ispitivanja - da li su mu Mišković i Buha uplaćivali novac, odgovorio je potvrdno. Prema rezultatu poligrafa, na ta dva pitanja odgovorio je istinito.

On je potom na saslušanju rekao da mu je Mišković dao 5,5 miliona eura, ali nije objašnjavao za šta.

- Većina od 15 pitanja koja su postavljena Šariću bila su kontrolna, od kojih neka irelevantna za istragu korupcije u policiji. Kontrolna pitanja, čak i ako su direktno vezana za istragu korupcije u policiji, ne služe da se utvrdi da li je na njih ispitanik odgovorio istinito ili ne, već da pokažu raspon, na primjer emocionalne reakcije - objašnjava izvor "Blica".

Mišković se do sada nije izjašnjavao o Šariću, a Buha je odbio da da iskaz i ide na poligraf, rekavši da će to učiniti ako ga Šarić direktno imenuje.

Portal Analitika