Fudbal

FIFA: „Sokolovi“ napredovali za jedno mjesto - sada su 50

177montenegro
N
ajnovija FIFA rang lista najboljih reprezentacija svijeta donijela je nekoliko promjena u vrhu. Njemci su prvi na rang listi nakon osvajanja svjetske krune, prvi put nakon dvije decenije, dok su „sokolovi“ napredovali za jedno mjesto i sada su 50.

FIFA: „Sokolovi“ napredovali za jedno mjesto - sada su 50
Portal AnalitikaIzvor

Njemačka je uoči Svjetskog prvenstva bila druga na listi, dok je Argentina zahvaljujući učešću u finalu skočila za tri pozicije i sada je na drugom mestu. Holandija je napredovala za čak 12 pozicija i zauzima treće mesto, Kolumbija je četvrta, Belgija peta, a Urugvaj šesti.

Slijede selekcije koje su imale pad, a to su Brazil  koji je nazadovao za četiri mjesta i sada na sedmoj poziciji, Španija je pala za sedam pozicija i sada je na osmoj i Švajcarska za tri pozicije na devetom mjestu. Znatno su napredovali Francuzi koji su stigli do 10. mjesta zahvaljujući skoku od čak sedam pozicija.

Iz Top10 ispala je Italija (sada na 14. mjestu) i Engleska (20.), dok je znatno napredovala Kostarika, za čak 12 pozicija i sada je 16. selekcija svijeta. Hrvatska je skočila za jedno mjesto na 17. poziciju, dok je Bosna i Hercegovina napravila dva koraka gore i sada je 19. selekcija svijeta.

Naša reprezentacija napredovala je za jedno mjesto, iako nijesmo učestvovali na najvećoj fudbalskoj smotri.

 

Portal Analitika