Muzika

KEJV: Kad čujem šta slušaju moja djeca dođe mi da prerežem vene

1707nickcaveok
A
ustralijski muzičar Nik Kejv izjavio je da poslu pristupa megalomanski, iako smatra da mu nedostaje samopoštovanja, a za muziku koju slušaju njegova djeca kazao je da bi zbog nje ponekad "najradije sebi prerezao vene".

KEJV: Kad čujem šta slušaju moja djeca dođe mi da prerežem vene
Portal AnalitikaIzvor

"U poslu sam neka vrsta megalomana, ali megaloman s izuzetno niskim stepenom samopoštovanja" kazao je frontmen grupe The Bad Seeds u intervjuu za list "New York Times".

Govoreći o muzičkom ukusu svojih 14-godišnjih blizanaca, Kejv je komentarisao da su njegovi sinovi "u onim simpatičnim godinama u kojima otkrivaju šta je dobra muzika".

"Slušaju sve redom i povremeno pronađu nešto zaista izvanredno. Ali, ponekad kad čujem šta slušaju dođe mi da prerežem vene", dodao je Kejv.

Dok komponuje na umu uvijek ima svoju žensku publiku.

"Ipak, nerijetko sam zapanjen onim što je nekim ženama seksi u mojoj muzici", napomenuo je on.

Kejv će 17. septembra nastupiti u londonskom Barbican centru povodom lansiranja u kinodistribuciju njegovog pseudo-dokumentarca "20.000 dana na Zemlji". Zajedno s članovima The Bad Seeds Vorenom Elisom i Berijem Adamsonom uživo će svirati prilikom svečane projekcije, nakon čega će s rediteljima filma Janom Forsajtom i Džejn Polard razgovarati sa publikom. Čitav događaj prenosiće se uživo u 150 kinodvorana šitom Velike Britanije, uoči službenog početka kinodistribucije filma 19. septembra.

Film, kombinujući dramu i stvarnost, prati fiktivna 24 sata u životu tog australskog muzičara na 20-hiljaditi dan njegovog života.

Premijerno je prikazan na filmskom festivalu Sundance, gdje su Forsajt i Polard proglašeni najboljim rediteljima u kategoriji stranog dokumentarca, dok je Džonatan Amos odnio nagradu za montažu.

Posljednji, petnaesti po redu studijski album alternativne rock grupe Nick Cave and the Bad Seeds "Push The Sky Away" izašao je u februaru 2013. Muzičar kog prati reputacija mračnih, turobnih pjesama snažnog intenziteta i širokog raspona uticaja tvrdi da njegov umjetnički senzibilitet nema nikakve veze sa nekom traumom u djetinjstvu.

"U mom djetinjstvu se nije dogodilo baš ništa, nikakva trauma. Prosto, imam genetsku predispoziciju prema strašnim stvarima", kazao je Kejv za "New York Times".

(index.hr)

foto:seecult.org

Portal Analitika