Muzika

Letu Štuke na terasi KIC-a u utorak

1607letustukeok
G
rupa Letu štuke prirediće koncert u utorak, 22.jula, na terasi Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u 21 sat. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti od 16.jula na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 20 časova, saopštio je Portalu Analitika direktor KIC-a Zoran Šoškić.

Letu Štuke na terasi KIC-a u utorak
Portal AnalitikaIzvor

Koncert će biti održan u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2014”, a pored Podgorice navedeni sastav nastupiće 23.jula i u Tivtu.

Sarajevska grupa Letu štuke nastala je 1986. godine kao četvoročlani bend. Prva postavka grupe Admir Ahmetović (bubnjevi), Damir Terzić (gitara) i autorski dvojac Nedim Sinanović (bas) i Dino Šaran (vokal), krajem osamdesetih počinje intenzivno raditi, svirajući na mnogobrojnim koncertima tadašnje sarajevske scene.

Nakon sedamnaestogodišnje pauze, grupa Letu štuke ulazi u studio i počinje sa snimanjem svog prvog studijskog albuma “Letu štuke” (2005), sa kojeg se ističu singlovi “Mjesto za dvoje”, “Grad bez boje”, “Minimalizam”, “Pero Papacoder”, “Signali” i “Sunce” u kojem gostuje Darko Rundek. Drugi album “Proteini i ugljikohidrati” objavili su 2008.godine. Album je sniman u Holandiji, Sarajevu i Zagrebu, a na njemu gostuju Remi (Elemental), Laka i mnogi drugi. Sa poslednjim albumom “Brojevi računa” koji je objavljen 2011.godine, ostaju dosljedni svom prepoznatljivom stilu.

Današnju postavku benda čini Dino Šaran (vokal), Đani Pervan (bubnjevi), Dejan Ostojić (bas), Emir Jugo (gitara) i Slobodan Ćosić (klavijature).

Portal Analitika