Muzika

Rejdiohed snimaju novi album u septembru

1607radioheadok
G
itarista britanske rok grupe Rejdiohed (Radiohead) Džoni Grinvud potvrdio je da se u septembru  vraćaju u studio i počinju rad na novom albumu, javlja časopis Uncut.

Rejdiohed snimaju novi album u septembru
Portal AnalitikaIzvor

Članovi trenutno rade na solo projektima i uživaju u pauzi od službenih dužnosti u bendu nakon završetka turneje povodom zadnjeg albuma "The King Of Limbs".

Grinvud je u razgovoru za BBC-jevu radio emisiju kazao da se bend u studio vraća u septembru te da će "svirati i vježbati i vidjeti kako sve to zajedno zvuči".

Ovi komentari povezani su s onim što je Grinvud rekao u drugom intervjuu ranije ove godine. Tada je rekao da će "sporo kretajuća životinja" dobiti život u idućim mjesecima.

Ranije ove godine njegov brat Kolin Grinvud rekao je da Rejdiohedovi planovi za novi album "vise u vazduhu" pošto su članovi benda zauzeti projektima koje imaju sa strane.

"Tom se upravo vratio s turneje s Atoms For Peace i trenutno uživa. Žao mi je što govorim neodređeno, ali trenutno idemo polako. Uživamo što smo kući i izlazimo", rekao je tada Grinvud.

foto: Press

Portal Analitika