Svijet

Netanijahu: Hamas će platiti cijenu

1507netanjahu
I
zraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da je palestinski pokret Hamas izabrao da nastavi borbu i da će zbog te odluke "platiti cijenu".

Netanijahu: Hamas će platiti cijenu
Portal AnalitikaIzvor


Nakon što su "islamski militanti" odbacili dogovor o primirju, izraelski premijer je rekao da će Izrael protiv rukovodstva Hamasa u pojasu Gaze upotrebiti "veliku silu".



U televizijskom obraćanju, Netanijahu je rekao da Izrael nema drugog izbora osim da odgovori još snažnije, prenio je Asošijeted pres.



Američka novinska agencija navodi da je Izrael prihvatio egipatski predlog o primirju i zaustavio paljbu na šest sati danas, ali je popodne obnovio napade pošto je Hamas nastavio da raketira izraelsku teritoriju.



Izraelska vojska saopštila je da su ekstremisti iz Gaze ispalili oko 125 raketa od početka tog primirja.



Vatrom iz pojasa Gaze ubijen je jedan izraelski civil, što je prva žrtva na izraelskoj strani za više od nedjelju dana međusobnog raketiranja, navodi AP.



Peres: Pogibije civila moralna dilema, ali nema alternative



Predsjednik Izraela i Nobelovac Šimon Peres izjavio je da pogibije civila u vazdušnim napadima na pojas Gaze predstavlja moralnu dilemu, ali da gotovo nema alternative sve dok islamski ekstremisti koji upravljaju Gazom ne prestanu raketne napade na Izrael.



"Postoji moralni problem, ali ja nemam moralni odgovor na to. Ako oni pucaju na nas i ne dozvoljavaju našim majkama i njihovoj djeci da spavaju noću, šta mi možemo?", rekao je Peres u intervjuu agenciji AP.

foto: b92

Portal Analitika