Politika

NOVA: Služba aktivirala i intelektualce

1704nova
V
ođa Demokratske partije socijalista i njegova tajna policija, u velikom strahu od gubitka vlasti u Podgorici, sa dna na površinu vade sve što može stati u njihovu odbranu. Oni znaju da bi nakon toga javnost bila upoznata sa svim kriminalnim radnjama vladajuće vrhuške i vezama bezbjednosnog aparata sa kriminalnim strukturama, saopšteo je iz Nove srpske demokratije.

NOVA: Služba aktivirala i intelektualce
Portal AnalitikaIzvor

Iz te stranke navode da bi profesionalna policija i tužilaštvo imali pune ruke posla, a mnogi današnji moćnici bi se našli na sigurnim adresama.

- Zbog sprečavanja takvog scenarija, koji vodi ka demokratizaciji Crne Gore, režim je u pogon još jednom stavio razne ,,intelektualce'' nakačene na DPS ili na ,,službu'', a sve sa željom da se ne dozvoli razvlašćivanje DPS-a. Pošto će se gubitak Podgorice odraziti i na državni nivo, galama ovih ,,intelektualaca'' je sve jača, a decibele te buke po potrebi podešava ANB i drugi djelovi kriminalizovane vlasti. Veoma često se u poslednje vrijeme u odbranu vlasti, koja liči samo na onu u Sjevernoj Koreji, oglašava lokalni slikar Rajko Todorović Todor. U diktaturama su umjetnici obično glas razuma i slobode, ali u Crnoj Gori ima više ovakvih primjera kada oni brane vođu i rigidni režim koji neprestano vlada od 1945. godine – navodi se u saopštenju.

Dalje se istuče da su DF i NOVA  proteklih dana upozoravali da režim koristi tajne dosijee kako bi manipulisao ljudima i vršio ucjene i pritiske, pa su i ovo očigledni primjeri takvog djelovanja.

- Naravno, ima onih koji su ucijenjeni i onih koji za novac ili neke druge nagrade rade za tajnu policiju. Tako je lako prepoznati i intelektualce sa dosijeima, koje vlast po potrebi istura u prvi plan i to obično za ona najprljavija podmetanja. Dakle, nekima je mnogo važnije da se bave blaćenjem ljudi i političkih protivnika njihovog gazde, nego što će održati neku izložbu ili književno veče. Reklo bi se da su im slikarstvo, književnost ili novinarstvo samo maska iza koje se krije odanost vođi i službi. Naravno, Mila Đukanovića i njegovu partiju, a samim tim i ANB, niko ne brani besplatno – navodi se u saopštenju.

To što je Đukanović devedesetih godina bio personifikacija ujediniteljske politike je, kako se ističe, dobra prilika da se za određeni procenat podigne vrijednost iznosa ili značaj nagrade koju treba da dobiju nekadašnji “izvorni suverenisti”, a današnji branioci lika i djela vođinog.

- Kad partija i služba pritisnu crveno dugme, svi se oni zdušno stavljaju na raspolaganje. Biće zanimljivo kada se, nakon neminovnih promjena koje će se desiti i u Podgorici i u Crnoj Gori, zabrani rad korumpirane i kriminalizovane službe bezbjednosti i otvore tajni dosijei. Kakva će se tu tek kanalizacija ukazati i kakav će šljam isplivati na površinu. Za Novu srpsku demokratiju će naročito biti interesantna uloga ,,intelektualaca'', posebno razlozi za odbranu jedne korumpirane i lopovske družine kojom komanduje Milo Đukanović i njegovi partneri iz organizovanog kriminala – kaže se u saopštenju.

Možemo pretpostaviti da će se. kako se dodaje, tamo naći razni likovi poput: “slikara koga prepoznaju samo po političkim istupima i nezasluženim nagradama, boksera-pjesnika, bivših taksista a sada navodno vlasnika najvećih hotela, pa nekih ,,crnogorskih'' novinara-pisaca iz Sarajeva i Beograda koji takođe na gazdin mig promrdaju ušima pa onda zaklikću, itd. Takvima, i njihovim šefovima i nalogodavcima, će se vrlo temeljno baviti tužilaštvo, a njihova imena će biti vidno istaknuta kao primjer sramotnog angažmana”.

- Ne bi nas čudilo da najviše budu iznenađeni političari iz partija koje su bile u savezu sa Đukanovićem, kad shvate da su ti likovi, po gazdinom uputstvu, glumili navodnu veliku bliskost, pa čak i formalnu pripadnost, recimo SDP-u ili nekadašnjem Liberalnom savezu za Đukanovićev interes i potrebe službe – poručili su iz NOVE.

Portal Analitika