Svijet

Vilijam Hejg podnosi ostavku

1507hejg
M
inistar inostranih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg saopštio je da podnosi ostavku na dužnost šefa britanske diplomatije.

Vilijam Hejg podnosi ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Hejg je na toj poziciji bio četiri godine.

"Podnosim ostavku na mjesto ministra inostranih poslova nakon četiri godine da bih postao lider donjeg doma parlamenta", napisao je Hejg na svom Tviter nalogu.

Hejgova nova uloga će najvjerovatnije biti da koordiniše rad vlade sa radom donjeg doma birtanskog parlamenta, prenio je Rojters.

Hejg je napisao na svom tviter nalogu i da će se od maja 2015. godine, za kada su planirani parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji, "poslije toliko dugog vremena provedenog u politici posvetiti nekim drugim stvarima, koje je oduvek želio da radi".

Promjene u politici su dobre, napisao je on i dodao da zadržavanje pozicije nije samo po sebi cilj. "Poslije 26 godina na mjestu parlamentarca, biće pravo vrijeme da krenem dalje", prenosi Tanjug.

Hejg je naveo da je ponosan na obnovljeni, novi Forin ofis, kao i na to što su danas oživjeli neki savezi, što postoji novi kurs u Evropi i snažnije vođstvo Velike Britanije kad je u pitanju borba za ljudska prava. Dodao je da će nastaviti sa kampanjom Velike Britanije o zaustavljanju seksualnog nasilja u sukobima, kao specijalni izaslanik premijera.

Portal Analitika