Politika

KNEŽEVIĆ: Lukšić poslovično neinformisan o dešavanjima u svom resoru

1407knezevicok
J
alovi pokušaji Ministarstva vanjskih poslova (MVPEI) da Lukšićevu već poslovičnu neinformisanost o tome šta se dešava u njegovom resoru zamaskira protokolarnim odrednicama, samo još i dodatno raskrinkavaju rasulo koje vlada u tom ministarstvu, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika.

KNEŽEVIĆ: Lukšić poslovično neinformisan o dešavanjima u svom resoru
Portal AnalitikaIzvor

-Zbog toga i ne čudi što se crnogorska diplomatsko-konzularna mreža upravo i svela na porodično-kumovsko-pobratimsko kadriranje, u kojem „zaslužni“ muževi, supruge, djeca, i ostali satrapi režima postaju ambasadori uglavnom na nerezidentnoj osnovi. U slučaju Darka Uskokovića koncept je malo drugačiji. On je imenovan za rezidentnog ambasadora u Abu Dabiju, ali i za nerezidentnog ambasadora na Novom Zelandu i u Australiji, u Podgorici. Po njegovim riječima, Uskoković će nastojati da jednom godišnje, kad se vrati iz Abu Dabija u Podgoricu, obiđe Australju i Novi Zeland i razmotri mogućnosti saradnje. A kako je onda moguće da posle ovakvih gafova MVPEI Lukšić svog kolegu, šefa diplomatije Novog Zelanda, ubjeđuje u zainteresovanost Crne Gore za razvoj ekonomskih odnosa s ovom državom?

Zbog toga, osim izvinjenja građanima Crne Gore, Lukšić bi trebalo da se izvini i svom kolegi Mekaliju, jer on sigurno nije bio upoznat kakve će lupinge morati da izvodi Darko Uskoković da bi jednom godišnje stigao na Novi Zeland- ističe Knežević, dodajući da Lukšić nije bio upoznat ko će biti naš ambasador na Novom Zelandu, "pa bi valjalo da se zbog toga izvini i samome sebi".

-Što se tiče ljubaznog poziva MVPEI da ih posjetim kako bi me upoznali s pravilima protokola, puno im hvala, uz poruku da prvo dobro savladaju imena ambasadora i kandidata za ambasadore, jer bez tih imena teško mogu čak i da počnu s protokolom- naveo je Knežević.

 

Portal Analitika