Muzika

Vlada Divljan otvara Royal Music Fest

vdljk_jelentop10
K
antautor Vlada Divljan sa Ljetno kino big bendom nastupiće u revijalnom dijelu prve večeri Royal Music Festa koji će se ove godine održati od 1. do 3. avgusta na Cetinju.

Vlada Divljan otvara Royal Music Fest
Portal AnalitikaIzvor

Njihov nastup je planiran nakon takmičarskog dijela, a Divljan će prvi put u svojoj karijeri nastupiti u crnogorskoj Prijestonici. Pored publici dobro poznatih pjesama iz perioda grupe VIS Idoli, Divljan će svirati i numere sa aktuelnog CD-a EP-a "Četiri godišnja doba" kao što su "Samo jednu ljubav imam" i "Vodim te na more".

Ljetno kino Big Band čine gitarista Maks Juričić (ex Film, Vještice), Vlade Matulić (klarinet), Buki Filipović (standup bubanj), basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksoCETINJEfonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor, Disciplina kičme) koji svira harmoniku. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić, Ante Prgin-Surka za beatbox, a režiser spotova Radislav Jovanov-Gonzo za "sitne" udaraljke.

Inače, ovogodišnje izdanje festivala posvećeno je hrvatskom kralju fanka Dinu Dvorniku, a u okviru takmičarskog dijela predstaviće se 10 bendova iz regiona.

Festival će sve tri večeri biti održan na Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša, a ulaz je slobodan.

rtcg.me

Portal Analitika