Politika

Vujanović razgovarao sa Nuland

1207vujanovicsad
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović razgovarao je danas sa pomoćnicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vujanović razgovarao sa Nuland
Portal AnalitikaIzvor

- Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje bliskih odnosa Crne Gore i SAD, ističući posebnu zahvalnost za podršku SAD našim evroatlanskim integracijama i očekivanje da odluka Savjeta ministara NATO-a obezbjeđuje Crnoj Gori dobijanje poziva za članstvo po ubrzanoj proceduri. On je takođe saopštio poštovanje za kontinuirano i snažno razumijevanje SAD za naše evropske integracije. Predsjednik je iskazao zadovoljstvo međusobnom saradnjom u svim oblastima, ocjenjujući da zajedničkim naporima možemo unaprijediti saradnju u sferi ekonomije – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

U njemu dalje stoji ocjena Nuland da je odluka Savjeta ministara NATO-a u odnosu na ovaj važan integracioni proces, snažno ohrabrenje Crnoj Gori i vrijedan znak priznanja njenih dostignuća. Ona je iskazala spremnost za konkretnu pomoć i podršku Crnoj Gori u nastavku sprovodjenja reformi neophodnih za članstvo u NATO-u. Pomoćnica državnog sekretara SAD je izrazila poštovanje našem učešću u mirovnim misijama, posebno u Avganistanu, ocijenjujući da će Crna Gora i nadalje biti saveznik očuvanja mira i afirmacije demokratije. Takođe se saglasila sa onstatacijom potrebe zajedničkih napora na unapređenju ekonomskih odnosa SAD i Crne Gore.

Portal Analitika