Muzika

Preminuo i posljednji Ramones, bubnjar Tomi

ramon
Tomi Ramon (62), prvi bubnjar, suosnovač i posljednji preživjeli član američkog pank rok benda Ramones, preminio je 11. jula, saopštio je danas jedan od njegovih poslovnih partnera a prenosi agencija AP.

Preminuo i posljednji Ramones, bubnjar Tomi
Portal AnalitikaIzvor

Dejv Frej, zaposlen u kompaniji “Ramones Productions and Silent Partner Management” izjavio je da ga je Ramonova žena pozvala i rekla mu da je njen suprug preminuo u petak.

Frej jutros nije znao ništa više od onog što mu je rečeno juče.

ramones1
Tomi Ramon
, Amerikanac mađarskog porijekla čije je pravo prezima Erdelji, sa gitaristom Džonijem, pjevačem Džoijeim i basistom Di-Dijem osnovao je kultni sastav Ramones 1974. godine u Njujorku. Svi članovi su se zapravo zvali drugačije, ali su uzeli umjetnička imena i zajedničko prezime, kao "lažna braća".

Bend Ramones postao je prvi čistokrvni pank rok bend u SAD i njihove kratke, minimalističke a brze pjesme uticale su na nebrojene grupe širom planete.

Iako nisu uspjeli da prodaju pretjerano mnogo ploča, smatraju se jednim od najuticajnijih rok bendova svih vremena.

Najveći hitovi su im "Blitzkrieg Bop" (1976), "Sheena Is A Punk Rocker" (1977), "Rockaway Beach" (1977), "I Wanna Be Sedated" (1978), "Do You Remember Rock'n'Roll Radio" (1980), "The KKK Took My Baby Away" (1981), "Somebody Put Something In My Drink" (1986) i "Pet Sematary" (1989).

Njihovi debi album "Ramones" (1976) i treći album "Rocket To Russia" (1977) smatraju se lektirom panka i rokenrola.

 

(b92)

Portal Analitika