Fudbal

SP 3. mjesto: Brazil ili Holandija

SPBrazil12.06
P
retposljednja utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu donijeće odluku o trećeplasiranoj ekipi na turniru, a u duelu će se naći Brazil i Holandija.

SP 3. mjesto: Brazil ili Holandija
Portal AnalitikaIzvor

Fud

baleri Brazila žele da svojoj publici dokažu da je šokantan poraz od Njemačke u polufinalu bio samo loš dan, dok bi Holandija da popravi utisak iz duela sa Argentinom. Utakmica počinje od 22.00.

Selesao i Oranje su do sada odigrali 11 utakmica, po tri pobjede su ostvarile obje ekipe, uz pet remija, a na obje strane mreže su se tresle po 15 puta.

“Ovo je veoma loš trenutak, treba nam podrška navijača. Garantujem da ćemo protiv Holandije igrati kao da je finale“, kratak i jasan bio je Silva.

“Iskreno, bronzana medalja nije nešto što me zanima, ali sam već sada ponosan na ovu ekipu. Teško je kada ste tako blizu, a tako daleko od trofeja, međutim, ja i polufinale smatram uspjehom“, rekao je krilni napadač Holandije Arjen Roben.

Brazil je posljednju pobjedu nad Holandijom zabilježio prije nešto više od 15 godina, a posljednji duel na Mundijalima odigrali su 2010. i tada je Oranje slavilo sa 2:1.

Portal Analitika