Politika

RADULOVIĆ: SDP izaziva turbulencije koje nam u ovom trenutku najmanje trebaju

raduloviczarkook
P
redsjednik Crnogorske turističke organizacije, čovjek blizak Socijaldemokratskoj partiji, jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića da će istrajati na nestranačkoj ličnosti na čelu Podgorice, i da je to uslov za svakoga ko će sa SDP-om da formira vlast, ocijenio je zabrinjavajućom, „kao i mnoge druge koje su u posljednje vrijeme dolazile od lidera i još nekih članova te partije“:

RADULOVIĆ: SDP izaziva turbulencije koje nam u ovom trenutku najmanje trebaju
Portal AnalitikaIzvor

„Krivokapić zaboravlja jednu stvar – Demokratska partija socijalista osvojila je 29 mandata, a SDP  dva u podgoričkom parlamentu i DPS s pravom neće nikome prepustiti mjesto gradonačelnika, a kamoli nestranačkoj ličnosti, mada ja takvu i ne vidim. Dakle, i laiku je jasno da insistiranjem SDP-a na takvoj pogodbi nema ništa od dogovora. Što je onda cilj onoga ko na tome istrajava – novi izbori? Ajde i da ih bude, ko će najviše da strada? Svakako SDP, koja je zbog svoje predizborne avanture već očajno prošla u Podgorici“, kazao je  Radulović u izjavi za Pobjedu .

On je dodao da je pritom  problem što je SDP izazvala političku nestabilnost i druge turbulencije koje nam u ovom trenutku najmanje trebaju, poručio je Radulović.

On je upozorio da ovo što se dešava treba da bude alarm za uzbunu da se zapitamo o čemu se radi i kuda idemo:

„Ne bavim se politikom, prije bih rekao da se politika bavi sa mnom. Ali ovu sam državu želio, za nju se borio i dobro sam svjestan svih nedostataka, što nije dobro i što se mora popravljati i to hitno, ali to ne znači da je zbog toga treba destabilizovati i rušiti“, kazao je Radulović.

Radulović je dodao da vjeruje da je izjava Krivokapića njegov lični stav a ne većinsko mišljenje u partiji.

„Vidjećemo u narednom periodu kako će se SDP odnijeti prema ne samo ovoj nego i nekim ranijim potezima i izjavama Krivokapića. Potezi SDP-a vuku dalekosežne posljedice i moram da ponovim da sam jako zabrinut što će se dešavati u naredom periodu“, kazao je Radulović, zaključujući da će ukoliko SDP istraje na odlukama koje zemlju odvlače u nekom drugom pravcu, sigurno dobro razmisliti kome će dati glas na nekim novim izborima.

„ Za mene su država Crna Gora  i dobro ovog naroda ispred i izad svega ostalog“, zaključio je Radulović-

 

 

 

Portal Analitika