Politika

PAJOVIĆ: Vlada da skine hipoteku sa sebe i raspiše nagradu

1107Pajovic
Odbijanje Vlade da raspiše nagradu za dostavljanje informacije o ubistvu Duška Jovanovića, pored toga što je dokaz da ni nakon deset godina ne želi da aktivno pomogne u rasvjetljavanju ovog zločina, je jasna poruka da je na njenoj listi prioriteta vladavina prava na dnu liste, pod pretpostavkom da je uopšte i na listi“, navodi se u saopštenju lidera Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića.

PAJOVIĆ: Vlada da skine hipoteku sa sebe i raspiše nagradu
Portal AnalitikaIzvor

Lider Pozitivne navodi da „ni proteklih deset godina od ubistva glavnog i odgovornog urednika „Dana” Duška Jovanovića nije ublažio rigidan stav premijera o ovom slučaju, a koji se ogleda u odbijanju da se na bilo koji način pomogne sudu sa obezbjeđivanjem novih dokaza ili slanju, makar i simboličke, podrške ohrabrenja onima koji žele da progovore o ovom zločinu“.

„Ovakva obeshrabrujuća odluka Vlade će se jednog dana morati promijeniti. Ako to ova Vlada ne učini, neka naredna sigurno hoće. Ne može biti govora o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala dok novinari koji se bave istraživanjem upravo tih pošasti mogu biti čak i ubijeni, a da za to niko ne odgovora i da se pritom istraga dezavuiše više od decenije“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Foto: pozitivnacrnagora.me

Portal Analitika