Politika

JASAVIĆ: Pozitivna dogovorila saradnju sa SNP-om i DF-om, SDP da nam se pridruži

jasavic
P
otpredsjednica Pozitivne Azra Jasavić kazala je da je ta stranka dogovorila saradnju sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i Demokratskim frontom (DF) u Podgorici i pozvala je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da im se pridruži.

JASAVIĆ: Pozitivna dogovorila saradnju sa SNP-om i DF-om, SDP da nam se pridruži
Portal AnalitikaIzvor

Ona je ocijenila da više nema vremena za čekanje i ponovila da su građani na izborima pokazali da žele promjene.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je nakon razgovora sa predsjednikom SDP-a Rankom Krivokapićem, da očekuje od SDP-a da se što prije izjasne o formiranju vlasti u Glavnom gradu.

- Pregvaranja moraju imati kraj i podsjetiću da je ovo politička odluka koja zahtjeva jasnu i čistu političku misao u preuzimanju javne odgovornosti. Tako da bi u SDp-u morali da se odluče oće li u koaliciju sa DPS-om, Informerom, BS ili sa demokratskim snagama kako bi napravili jedan zaokret formiranjem vlasti koja bi poštovala pravdu i zakone – rekao je Lekić.

Upitan da li je SDP-u ponudio sve funkcije u budućoj vlasti Podgorice ukoliko su spremni da formiraju vlast, Lekić je kazao da će DF poštovati volju birača.

- Mi imamo obaveze prema biračima tu postoje neki rezultati izborni koji se razlikuju. Ali i pored volje birača takođe znamo fleksibilnost u traženju zajedničkih rejšenja u tražeju kadrovskih rješenja – poručio je Lekić.

Portal Analitika