Politika

Konjević: Pregovori s DPS-om ulaze u završnicu

97rk
P
olitička nadgornjavanja u vezi sa formiranjem vlasti u Podgorici s pravom kod građana izazivaju dodatno nezadovoljstvo, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević, navodeći da cijeli proces ulazi u završnu fazu.

Konjević: Pregovori s DPS-om ulaze u završnicu
Portal AnalitikaIzvor

Upitan da li dijeli optimizam premijera Mila Đukanovića o ishodu razgovora o formiranju vlasti SDP-a i DPS-a u Podgorici, Konjević je kazao da je on uvijek optimista.

„Započeli smo razgovore sa kolegama iz DPS-a, a predhodno i sa Pozitivnom. Pustimo sada da se stvari dalje razgovorom definišu“, rekao je Konjević novinarima tokom boravka u Nikšiću.

On nije želio da konkretno odgovori na pitanje da li je realniji savez sa DPS-om ili vanredni izbori u slučaju da ne dođe do koalicije sa opozicijom.

„Razgovori su tek počeli, razumijem interesovanje javnosti i mislim da cijeli proces ulazi u završnu fazu. Važno je da se konstituišu lokalne vlasti, a u nekim opštinama je to već urađeno“, rekao je Konjević.

Upitan da li bi birači bili prevareni ako SDP nastavi sa DPS-om, a Pozitivna ode sa opozicijom, s obzirom na to da su nastupali sa jednom platformom, on je kazao da su u predizbornoj kampanji o postiizbornim koalicijama poslali dvije poruke.

„Prva je bila da ćemo nakon izbora sarađivati sa partijama koje su programski bliže SDP-u i Pozitvnoj Crnoj Gori. Sa druge strane poruka je bila da u narednom periodu treba sarađivati u skladu sa nekoliko princpa koji su definisani predizbornim sporazumom koalicije Evropsko lice Podgorice“, rekao je Konjević. 

Kako je kazao, riječ je o javnim dokumentima, navodeći da sve to usmjerava kontekst rečenog tokom kampanje i nakon izbora. 

„Govorili smo i o demokratskom principu da se nakon izbora konstituisanje vlasti prvo pokuša uraditi sa najačim političkim subjektom – DPS-om“, rekao je Konjević.

On je obrazložio da u politici nije dobar princip ako nećete sa nekim da razgovarate, „posebno ukoliko želite da konstituišete vlast koja treba da radi nakon izbornog perioda na stabilizaciji političke situacije i na rješavanju dosta problema u Podgorici i drugim opštinama“.

Konjević je kazao da zna da njihova politička nadgornjavanja s pravom kod građana izazivaju dozu dodatnog nezadovoljstva. 

„Lokalni izbori i konstituisanje vlasti služe da se uhvatite u koštac sa identifikovanim problemima, a ne političke priče koje su nekada stvar nadgornjavanja političkih partija“, zaključio je on.

Mina ]

Portal Analitika