Fudbal

SP: Njemci čekaju rivala! Holandija ili Argentina!?

HolandijaArgentinaNajava
K
o će na megdan Njemačkoj u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu, saznaćemo večeras. Argentina i Holandija, večeras od 22 sata u Sao Paulu boriće se za drugog učesnika neđeljnog finala u Rioa da Žaneiru. To će praktično biti repriza finala Svjetskog prvenstva iz 1978. godine kada je Argentina na svom terenu slavila sa 3:1 i osvojila prvi trofej svjetskog prvaka.

SP: Njemci čekaju rivala! Holandija ili Argentina!?
Portal AnalitikaIzvor

Kada je u pitanju Argentina sve oči biće uprte ka Lionelu Mesiju. Posebno jer je selektor Alehandro Sabelja ostao bez povrijeđenog Anhela Di Marije. Dobra vijest za ’gaučose’ je što se u tim vraća Serhijo Aguero.

"U četvrtfinalu protiv Belgije igrali smo veoma dobro, ali to je sada već prošlost. Fokusirani smo na ono što nas čeka danas protiv Holandije. Znamo da njih još boli poraz od Španije u finalu prošlog Mundijala. Argentina je dugo čekala na ovo, čak 24 godine, ali nećemo tu da se zaustavimo", rekao je Havijer Maskerano.

Argentina igra prvo polufinale Mundijala od 1990. godine kada su poslije penala savladali domaćina Italiju i u finalu izgubili od Njemačke. Holandija i Argentina igrale su 1998. godine u četvrtfinalu Mundijala u Francuskoj i tada su "lale" pobijedile sa 2:1. Isti rivali sastali su se i osam godina kasnije u grupnoj fazi takmičenja u Njemačkoj, a tada nije bilo golova.

Holanđani dobro pamte i duel sa Mundijala iz 1974. godine, takođe u Njemačkoj, kada su u četvrtfinalnoj grupi deklasirali Argentinu sa 4:0, uz dva gola Johana Krojfa.

"Da li je meč sa Argentinom ostvarenje sna? Pa, ne gledam tako na ovaj duel. Važno mi je samo da igramo, pobijedimo i prođemo dalje, a poslije možemo da sanjamo. U svakom slučaju, biće uzbudljivo", poručio je napadač Holanđana Robin van Persi.

Portal Analitika