Fudbal

FOTO - SP: Košmar Brazilaca!! Njemci sedmicom demolirali domaćina!!

BrazilNjemacka00
N
estvaran prvi meč polufinala Svjetskog prvenstva u Brazilu!!! Košmar, katastrofa za domaćina, jer se njemačka mašinerija prošetala Belo Horizonteom, na kraju nevjerovatnih 7:1 za ''pancere''!!  Tuga u redovima Brazilaca, suze na tribinama, i kraj domaćina na domaćen terenu kakav niko nije očekivao. Iako bez Nejmara i Silve, ovakvu katastrofu Brazil sebi nije smio da dozvoli, sa druge strane moćna Njemačka čeka neđelju i finale sa pobjednikom meča Holandija - Argentina.

FOTO - SP: Košmar Brazilaca!! Njemci sedmicom demolirali domaćina!!
Portal AnalitikaIzvor

Katastrofa Brazilaca počela je u 11. minutu. Ostavili su poslije kornera Brazilci Milera samog na petercu, Kros je idealno izveo prekid, a Tomas je pogodio za 1:0 protiv domaćina Mundijala! U 23. minutu Klose se prošetao kroz šesnaesterac, jedan šut mu je Sezar odbranio, ali ne i drugi za 2:0, za 16. mundijalski pogodak, čime je pretekao slavnog Brazilca Ronalda!

Nijesu stigli Brazilci da se osvijeste poslije drugog gola, a primili su još dva! Kros je za dva minuta, dva puta zatresao mrežu, jednom efektno, drugi put poslije ponižavajućih dodavanja! Samo tri minuta poslije drugog gola Krosa, uslijedilo je novo poigravanje pored potpuno zbunjene defanzivne linije Brazilaca, a ovaj put je Kedira poslije asistencije bio strijelac za nevjerovatnih 5:0!

BrazilNjemacka18
BrazilNjemacka17
BrazilNjemacka16

Posljednji tim koji je primio pet golova za poluvrijeme Svjetskog prvenstva, bio je slabašni Haiti protiv Poljske 1974. godine. A baš od Poljaka, Brazil je jedini put primio pet golova u istoriji na Mundijalu, davne 1938. godine. Zapravo, nikad niko nije za 30 minuta na Svjetskom prvenstvu primio pet golova, Brazil je to uspio na sopstvenom terenu. Ređale su se šanse Brazilaca u prvih 10-ak minuta nastavka, ali i to je Nojer dočekao sa zadovoljstvom, nakon besposlenog prvog dijela igre.

I pored nevjerovatnih 5:0, Njemci su nastavili da pune mrežu Brazilaca. U 68. minutu Dante je ispao iz igre, a to je bilo dovoljno da Širle utrči i iskoristi dodavanje Lama za 6:0 sa peterca! Koji minut kasnije, Širle je dobio loptu na ivici šesnaesterca, ušetao se i poslao loptu pod prečku za katastrofu Brazila od 7:0. Tugu domaćina ublažio je Oskar u finišu meča... ''Panceri'' idu u finale, i čekaju neđelju i pobjednika meča Holandija - Argentina!

BrazilNjemacka21
BrazilNjemacka20
BrazilNjemacka19
BrazilNjemacka15
BrazilNjemacka13
BrazilNjemacka12
BrazilNjemacka11
BrazilNjemacka10
BrazilNjemacka9
BrazilNjemacka8
BrazilNjemacka7
BrazilNjemacka6
BrazilNjemacka5
BrazilNjemacka4
BrazilNjemacka3
BrazilNjemacka2
BrazilNjemacka1
Portal Analitika