Zanimljivosti

Sve popularniji sajtovi za iznajmljivanje prijatelja

0807djevojkelaptopok
U
samljenosti je došao kraj - prijatelje možete da iznajmite, i to onlajn. Možda djeluje kao potez očajnika, ali sajt za iznajmljivanje prijatelja ima pola miliona korisnika!

Sve popularniji sajtovi za iznajmljivanje prijatelja
Portal AnalitikaIzvor

Iznajmljivanje prijatelja praksa je koja se prvo pojavila u Americi, da bi zatim postala popularna i u Velikoj Britaniji. Po cijeni od 24.95 dolara mesečno (oko 18 eura), korisnici sajta rentafriend.com imaju hiljade potencijalnih prijatelja "na dohvat ruke".

Oni koji žele da stave svoje "prijateljstvo" korisnicima na raspolaganje naprave svoj profil, a druženje naplaćaju između šest i 38 eura. Uputstva na veb sajtu upozoravaju da za vrijeme druženja nije dozvoljen nikakav fizički kontakt. Vjerovali ili ne, korisnika ima oko pola miliona, a dolaze iz gotovo svake zemlje na svijetu.

Platonsko prijateljstvo nevjerovatno je popularno u Brazilu, Kanadi, Americi, a najveći broj korisnika su mladi iz velikih gradova.

Oni koji žele da iznajme prijatelja, biraju ga tako što pretraže profil neke osobe, na kojima mogu vidjeti i fotografije i osnovne informacije. Zatim sa potencijalnim prijateljem stupaju u kontakt slanjem poruke. Naravno, na odabranom "prijatelju" je odluka da li želi da iznajmi svoje prijateljstvo.

Osnivači sajta kažu da ljudi traže društvo iz različitih razloga: da idu u šoping, na izlet, obilazak nekog mjesta ili da od iznajmljenog prijatelja potraže ljubavni ili neki drugi savjet.

(mondo.rs)

Portal Analitika