Novi proizvodi

Zagrebački CineStar uvodi 4K tehnologiju

0807cinestarok
N
ajveći regionalni kinoprikazivač CineStar Cinemas uvodi još jednu novost u svoje bioskope - 4K tehnologiju.

Zagrebački CineStar uvodi 4K tehnologiju
Portal AnalitikaIzvor

CineStar Novi Zagreb, dvorana 7, u kojoj je već instalirana najnovija tehnologija zvuka Auro 3D, u kojoj zvuk dolazi iz čak 11 kanala/smjerova, od četvrtka postaje i 4K dvorana. 4K tehnologija prikazuje filmove u nevjerovatnoj brzini od 60 kadrova u sekundi, što je naprednije čak i od HFR prikaza (48 kadrova u sekundi).

- CineStar Cinemas neprekidno unaprijeđuje svoju tehnologiju, kako zvuka tako i slike, pa je 4K bio korak koji smo oduvijek planirali da napravimo. Čim je naš partner Barco bio spreman, mi smo jedni od prvih u svijetu implementirali 4K tehnologiju. Vjerujemo da će zaljubljenici u film prepoznati ovu novost i sa zadovoljstvom pogledati filmove u 4K tehnologiji, izjavio je član Uprave Blitz-CineStara Damir Milinić.

Globalni tržišni predvodnik u tehnologiji za kinoprojekcije Barco ponosno je najavio revolucionarni dodatak svom portfelju vodećih digitalnih kinoprojektora. Nova generacija integrisanih i dugotrajnih projektora Barco Alchemy spaja funkcionalnosti medijskih poslužitelja s elektronikom kinoprocesiranja. Moćni 4K projektori Barco Alchemy prvi su prikazali 4K filmove brzinom od 60 kadrova u sekundi, te 4K 3D sadržaje u jednom projektoru.

(SEEbiz)

Portal Analitika