Politika

Milić primio delegaciju KP Kine

milickinezi0807
D
elegacija Komunističke Partije NR Kine, na čelu sa zamjenikom ministra međunarodnog odjeljenja Žou Li, kao i Cui Živei, novoimenovani ambasador NR Kine u Crnoj Gori, posjetili su juče sjedište Socijalističke narodne partije Crne Gore i razgovarali sa predsjednikom Srđanom Milićem, i  članovima partijskog rukovodstva, saopšteno je iz SNP-a.

Milić primio delegaciju KP Kine
Portal AnalitikaIzvor

Milić je, tom prilikom poželio dobrodošlicu gospodinu Žou Li i ostalim članovima visoke Delegacije KP Kine, kao i predstavnicima Kineske ambasade u Podgorici, i izrazio zadovoljstvo što i današnji susret predstavlja nastavak veoma dobre međupartijske saradnje i unapređenja bilateralnih odnosa Kine i Crne Gore.

- Milić je naglasio da postoji dovoljno prostora i mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje Crne Gore i NR Kine u mnogim oblastima, posebno u sferi infrastrukture, poljoprivrede, energetike, pomorske privrede, turizma, nauke i tehnologije, i izrazio očekivanja da će se ovaj potencijal pretočiti u konkretne projekte. Pri tome posebno je apostrofirano aktuelno pitanje izgradnje autoputa Bar-Boljari – navodi se u saopštenju.

Ova posjeta visoke delegacije Međunarodnog odjeljenja KP Kine predstavlja  podršku i potvrdu prijateljstva ove najbrže rastuće ekonomije u svijetu i Crne Gore, istaknuto je na današnjem sastanku, uz želje da se razvijaju sadržajni bilateralni odnose i kontinuirani politički dijalog na svim nivoima, u interesu svih građana ovih dviju prijateljskih zemalja.

Portal Analitika