Politika

JASAVIĆ: Izbor Vukčevića potvrda da je DPS branila svoje pozicije

037Azra-Jasavic
I
zbor članova Sudskog savjeta i predsjednika tog tijela potvrda je da je Demokratska partija socijalista DPS u toku ustavnih reformi branila svoje pozicije nad kontrolom u pravosuđu, ocijenila je za agenciju Mina poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

JASAVIĆ: Izbor Vukčevića potvrda da je DPS branila svoje pozicije
Portal AnalitikaIzvor

Sudski savjet izabrao je prošle sedmice, jednoglasno, profesora Mladena Vukčevića za predsjednika tog tijela.

Prema riječima Jasavić, posljednju liniju odbrane za funkcionere DPS predstavlja kontrolisano pravosuđe od Sudskog savjeta na čelu sa jednoglasno izabranim predsjednikom Vukčevićem, nekadašnjim šefom kabineta predsjednika DPS-a.

“Da je DPS u toku ustavnih reformi branila svoje pozicije nad kontrolom u pravosuđu, potvrđeno je izborom članova Sudskog savjeta u Skupštini i izborom predsjednika tog tijela”, kazala je Jasavić agenciji Mina.

Kako je navela, taj proces je sprovođen i kontrolisan iz samog vrha DPS-a. “A zaključen na način što je za predsjednika Sudskog savjeta izabran Vukčević, čovjek od povjerenja u vrhu DPS”.

Sve to, smatra Jasavić, ukazuje da DPS ne želi da odustane od svojih poluga moći u pravosuđu.

“Što znači da će se “Pravda” i dalje tražiti u vrhu DPS, a ne našim sudovima. Sve dok je stanje u sudstvu ovako, crnogorski sudovi neće biti narodni, već sudovi DPS-a, što nije bio cilj ustavnih reformi”, zaključila je Jasavić.

 

Portal Analitika