Politika

Vlahović primio šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori

0707vlahovic
P
redsjednik Crnogorske demokratske unije (CDU) Miodrag Vlahović, primio je danas, u sjedištu Cdu, ambasadorku Janinu Hrebičkovu, šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Vlahović primio šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik CDU je upoznao ambasadorku sa osnovnim programskim opredjeljenjima i političkim stavovima i ciljevima partije.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili novom Zakonu o izboru odbornika i poslanika. Vlahović je prenio Hrebičkovoj nezadovoljstvo CDU odredbama novog propisa koje narušavaju jednakost političkih subjekata pred zakonom i koje favorizuju aktuelne parlamentarne stranke.

-Osim što su u suprotnosti sa stavovima i sugestijama OEBS i protivne misljenju Venecijanske komisije, odredbe novog zakona su neustavne. One su koncipirane tako da otežaju ili da spriječe učešće novih političkih subjekata, odnosno stranaka u političkom životu u Crnoj Gori. Kao takve, one moraju biti hitno ukinute, jer su direktna brana neophodnim političkim promjenama u Crnoj Gori-stoji u saopštenju CDU.

Vlahović i Hrebičkova su razgovarali i o nizu drugih tema  - o političkoj  situaciji i atmosferi u Crnoj Gori, procesu reformi, perspektivama članstva Crne Gore u NATO i izazovima na tom putu, kao i o dešavanjima na medijskoj sceni u Crnoj Gori.

Portal Analitika