Fudbal

MILAČIĆ: Vidim Njemačku kao svjetskog šampiona

1206branoMILACIC
C
rnogorski fudbalski trener Branislav Milačić u izjavi za Portal Analitika ocijenio je da selekcija Njemačke ima najviše šansi da se domogne titule svjetskog šampiona.

MILAČIĆ: Vidim Njemačku kao svjetskog šampiona
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući polufinalne parove, Milačić blagu prednost daje Njemačkoj i Argentini.

- Svjetsko prvenstvo u Brazilu je definitivno jedno od rijetkih gdje su realno najjače ekipe i došle u četiri najbolje. Nije bilo nekih iznenađenja, i to što ih je bilo, dešavalo se do četvrtfinala. Dobra okolnost je što u polufinalu imamo mješovite južnoameričko-evropske parove - kazao je Milačić.

On smatra da je veliki hendikep za Brazilce što u ekipi neće biti Nejmara.

- U prvom duelu između Brazila i Njemačke, kao blage favorite vidim Njemce, zbog svega onoga što su pokazali do sada. Kada ih uporedimo sa Brazilom, ostavili su bolji utisak, organizovanija su ekipa i uz to kompletni su - naročito ako uzmemo u obzir činjenicu da Nejmar i Silva neće igrati - a najbolji su igrači domaće selekcije. To je veliki hendikep - naveo je Milačić i dodao:

NjemackaFrancuska11

- Pitanje je da li će Brazilci uspjeti svojom borbenošću, htjenjem, željom, nošeni podrškom nevjerovatnih navijača da naprave nešto...lično mislim da neće, ali eto, fudbal je takva igra da je sve moguće i niko ne može da kaže da je neko izraziti favorit ili da sigurno prolazi. U svakom slučaju, blagi favoriti u prvom polufinalnom meču su Njemci.

Kada je u pitanju drugo polufinale, Milačić blagu prednost daje Argentini, iako Robena smatra najboljim igračem šampionata do sada.

- Što se tiče Argentine i Holandije, i to je dobar par. Argentinci i Holanđani nijesu igrali neki specijalni fudbal, ali su prošli sasvim zasluženo. Holanđani imaju vrsnog stručnjaka Van Gala, koji vodi tu ekipu i koji je apsolutno sve podredio rezultatu. Uveo je novi sistem igre koji je dao rezultate, došao do polufinala, dosta dobrim žrijebom, jednostavno tu su gdje su. Argentinci imaju Mesija, ali biće mnogo oslabljeni neigranjem Di Marije, tako da obzirom na odbranu Holanđana koja je dosta visoka, neeksplozivna, teško će izaći na kraj sa Mesijem. Ostali Argentinci igraju odgovorno, napraviće blok koji neće dozvoliti neke kontre, vjerovatno će zadržati Robena, koji je po meni, najbolji igrač šampionata do sada, tako da su u ovom polufinalu blagi favoriti Argentinci - kazao je Milačić.

HolandijaKostarika

On očekuje lijep fudbal, veliku borbu, taktičko nadmudrivanje, što se kaže „rovovski rat“ i smatra da ko bude manje griješio taj će i pobijediti.

- Ukoliko se obistini, pa se u finali sretnu Njemačka i Argentina, usudio bih se da prognoziram, čak sa više sigurnosti nego kad su u pitanju polufinalne utakmice, da bi Njemci bili prvaci - zaključio je Milačić.

A.P.

Portal Analitika