Ostalo

Dubak postavila nacionalni rekord na 200 metara

ASCGLogo
C
rnogorska atletičarka Kristina Dubak postavila je novi crnogorski rekord u trci na 200 metara na juniorskom prvenstvu Balkana u grčkom Seresu.

Dubak postavila nacionalni rekord na 200 metara
Portal AnalitikaIzvor

Dubak je u svojoj grupi pobijedila sa rezultatom 25,02 sekunde i u generalnom plasmanu zauzela peto mjesto. U istoj disciplini Milan Nikolić je sa rezultatom 22,88 sekundi završio na 13 mjestu.

U troskoku Kristijan Matković je bio šesti rezultatom 14,47 metara, dok je u bacanju kladiva Milica Vukadinović hicem od 40,32 metra osvojila deveto mjesto. Vukadinović je juče osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, dok je Kristina Rakočević u istoj disciplini bila srebrna.

Potpredsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević, koji je u Seresu bio vođa puta crnogorske ekspedicije, kazao je da su Vukadinović i Rakočević potvrdile kvalitet, podsjećajući da su u tim disciplinama već ispunile norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

"Odlično je trčala i Dubak postavivši rekord Crne Gore na 200 metara za seniorke i juniorke. Rezultati takmičara sa Balkana su u samom evropskom vrhu i ostali naši takmičari su potvrdili da crnogorska atletika ima velike potencijale. Naši takmičari su na svim takmičenjima na Balkanu u posljednjih nekoliko godina osvajali medalje", rekao je Banjević.

Balkanski šampionat u Seresu oukupio je više od 250 takmičara iz 15 država, članica Balkanske atletske federacije. (Mina)

Portal Analitika